10. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Netflix jätkab maailma vallutamist

Internetis televisiooniteenuseid pakkuv Netflix jätkab oma maailmavallutusplaane. Nüüd laienetakse Aasiasse, vahendab CNN Money.

Netflix teatas teisipäeval, et järgmise aasta alguses hakatakse teenuseid pakkuma Lõuna-Koreas, Singapuris, Hongkongis ja Taiwanis.

„Internetiühenduste paranemise ja seadmete hulga suurenemise kombinatsioon võimaldab inimestel vaadata oma lemmiksaadet Netflixi kaudu millal ja kus tahes,“ ütles ettevõtte tegevjuht Reed Hastings. „Neil neljal turul on märgata just taolisi trende.“Eelmisel nädalal tegi Netflix Aasias debüüdi – uus teenus käivitati Jaapanis. Hastings plaanib 2016. aasta lõpuks olla praktiliselt igas Aasia riigis. Nende hulka kuuluvad ka Hiina ja India.Tõsi, ettevõte seisab Hiinas tõenäoliselt silmitsi mitme väljakutsega. Nimelt kehtib Hiinas jätkuvalt meediatsensuur – paljud veebilehed nagu Google ja Facebook on blokeeritud. Tõenäoliselt peab Netflix laskma oma sisu võimudel enne turule tulekut üle kontrollima. Lisaks sellele on Netflixil Hiinas ees juba mitmeid arvestatavaid konkurente.Netflixi aktsia hind on sellel aastal praktiliselt kahekordistunud. Viimastel nädalatel on ettevõtte väärtus aga kõvasti kannatada saanud.

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052