11. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Telekom laiendas tegevust arvutipargi renditeenustele

Green IT tegevjuht Margo Luberg
Foto: Veiko Tõkman
Augustis ostis Eesti Telekom arvutipargi renditeenust osutava ettevõtte Green IT. Mis ajaks kaks ettevõtet täielikult ühte sulavad ei osanud Eesti Telekomi suurkliendi lahenduste allüksuse juht Kristjan Kukk veel täpselt öelda.

"Green IT ost on nii värske ja täpsemate plaanide tegemine teenuste ja toodete pakkumiseks läheb lahti alles septembris. Loodan, et uue aasta alguseks saame edasistest plaanidest detailsemalt rääkida. Seniks aga jätkab Green IT tööd oma kaubamärgi all ja nende kliendid saavad teenindatud samuti nii nagu seni," kommenteeris Kukk.

Kuke sõnul aitab Green IT liitumine Eesti Telekomiga ellu viia telekomi strateegilist suunda keskenduda üha enam just teenuste ärile.Green IT tegevjuhi Margo Lubergi hinnangul võivad kliendid kahe ettevõtte liidetud teenustest vaid võita. "Ühiselt saamee oma teenused maksimaalselt kliendi vajadustele vastavaks arendada," ütles Luberg.Lubeg sõnul erineb renditeenus järelmaksust selle poolest, et sisaldab arvuti renti, selle ettevalmistust, garantiid, ühendamist, varahaldust, rendijärgset andmete kustutamist ning tagastamist. Ainult hooldusega Green IT ei tegele, sellega tegeleb klient ise või ostab hooldusteenuse sisse.Oma nime on Green IT saanud rohelise maailmavaate järgi. "Arvutid, mis tulevad äridest tagasi on veel täiesti töökorras. Meenutan, tegu on äriklassi arvutitega. Saame neid pärast 3-4 aastast kasutust edasi rentida, siis aga juba mitte nii nõudlikele klientidele, vaid koolidele, lasteaedadele jne. Ka nemad kasutavad arvuteid 3-4 aastat. Reaalsus on see, et ka pärast koole ja lasteasutusi saab arvuteid veel edasi kasutada, müüa näiteks Eestist välja piirkondadesse, kus uusi arvuteid ei jõuta osta. Näiteks Indiasse, Pakistani jne. Siinkohal tahan rõhutada, et neisse riikidesse ei müü me mitte rämpsu, vaid väga korralikke ja töökõlbulikke arvuteid," selgitas Luberg.

Autor: Merlin Mägi, ITuudised.ee toimetaja

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755