Autor: ITuudised.ee • 24. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Augustis sündis telefonimüügi rekord

Augustis sündis telefonimüügi rekord.
Foto: EPA
Turu-uuringufirma GfK Retail and Technology analüüsi kohaselt müüdi augustis Eestis 33 600 uut telefoni, mis on tänavuse aasta kõrgeim tulemus.

GFK andmetel olid müüdud seadmetest 80 protsenti nuti- ning 20 protsenti nuputelefonid. Rahaliselt moodustasid nutitelefonid 96 protsenti kogu Eesti jaeturul müüdud mobiilidest.

Tele2 Eesti müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul oli nutitelefonide osakaal müügist augustis läbi aegade kõrgeim.“Praegu kasvab ülemaailmselt kõige rohkem suurte, enam kui 5-tollise ekraaniga nutiseadmete populaarsus, moodustades pea poole 2015. aasta esimeses kvartalis müüdud nutitelefonidest. “Ka Eestis kasvab suurte telefonide müük, kuid augustis olid GFK andmetel sellised siiski vaid viiendik müüdud seadmetest,” ütles Seema ja lisas, et koos meedia ja televisiooni liikumisega internetti jõuab suurte ekraanide trend varsti ka Eestisse.Kristjan Seema sõnul on teine suur muutus valdkonnas 4G seadmete müügi kiire kasv ja Eesti on selles osas esirinnas. “Kui aasta esimeses pooles olid maailmas müüdud nutitelefonidest 4G toega ligi pooled, siis näiteks Eestis oli augustis neljast müüdud nutitelefonist kolm 4G võimekusega,” ütles Seema.“Kolmas trend on odavate ja korraliku kvaliteediga nutitelefonide valiku ja müügi jätkuv kasv,” rääkis Seema.Kokku müüdi Eestis augustis mobiiltelefone 8,1 miljoni euro väärtuses, mis on tänavuse aasta kõrgeim tulemus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755