Autor: ITuudised.ee • 30. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VUNK kiirendi jagas 20 000 eurot maailma muutvatele tehnoloogiaideedele

VUNK kiirendi valis välja kaks investeeringu väärilist tehnoloogiaideed.
Foto: VUNK
Uute äriideede kiirendi VUNK žürii valis reedel välja kaks uut ja nutikat Eestist sirgunud tehnoloogiaideed, milles nähakse potentsiaali kasvada rahvusvaheliseks edulooks.

Esimese 10 000 eurose investeeringu teenis meeskond/äriidee Tippy. Tegemist on mobiilirakendusega, mis võimaldab nutitelefoniga jätta ettekandjale jootraha ja ka tagasisidet, mis on oluline just näiteks söögikohtade omanikele. Lisaks sellele, et tegu on nutika ja praktilise äpiga, rõõmustab Tippy kindlasti ka paljusid ettekandjad-klienditeenindajad, kellel on tänu uuele äpile võimalik saada jootraha ka siis kui kliendil parasjagu sularaha kaasas pole. Meeskonnal oli ette näidata ka juba konkreetne kogemus, kus Tippy kaasabil teenis teenindaja ühe õhtuga 18 eurot jootraha. Oma 10 000 euro suuruse investeeringu kavatseb meeskond suunata oma lahenduse tutvustamisele ja turundusele.

Teisena teenis 10 000 euro suuruse investeeringu meeskond/äriidee RebelRoam. RebelRoam on täisteenusena toimiv WiFi pääsupunkt ettevõtetele, kes tegelevad tellimusvedudega – näiteks rahvusvahelistel liinidel sõitvad bussifirmad. Juba suvel teatas kohalik bussifirma Hansabuss, et on valmis RebelRoami lahenduse oma bussides pärast pilootprojekti edukat läbimist kasutusele võtma. Meeskonna kinnitusel on nad oma idee arendamisega nüüd jõudnud juba nii kaugele, et Euroopa suuruselt teine bussifirma on valmis võtma lahenduse kasutusele oma bussides.

Lisaks investeeringule algab mõlema meeskonnaga igapäevane mentorlusprogramm, et ideest areneks välja laienev ja iseseisev äri.

Eesti Telekomi uute äride juht Holger Haljand märkis, et kuigi täna valiti žürii poolt välja kaks tiimi, on kõigi 7 lahenduse näol tegu tugeva ja suure potentsiaaliga äriideega, keda on valmis nii nõu kui jõuga ka edaspidi toetama nii VUNKi meeskond kui Startup Wise Guys. Ta lisas, et järgmine VUNKi kiirendiprogramm käivitub järgmisel aastal ning siis oodatakse korraldajate poolt juba tunduvalt suuremat osavõttu.

VUNKi näol on tegu Baltikumis ainulaadse kiirendiga, mille raames kutsub Eesti Telekom suurettevõttena üles uuendama telekomi valdkonda uute ja põnevate äriideede ning lahendustega. VUNKi eesmärk on leida parim sünergia suure ja stabiilse ning väikese ja kiire ettevõtluse vahel. VUNKi partnerid on sel aastal Garage48 ja Startup Wise Guys.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755