Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 6. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hardi Meybaum lahkub GrabCADist

GrabCADi üks asutajatest Hardi Meybaum.
Foto: Raul Mee
GrabCADi asutaja ning tegevjuht Hardi Meybaum lahkus firmast. Ta alustas tänasest tööd USA riskikapitaliettevõttes Matrix Partners, kus hakkab tegelema varajase faasi ettevõtete investeerimise ja nõustamisega.

Matrix Partners oli ka GrabCADi esimene institutsionaalne investor. GrabCADi, millest on Meybaumi juhtimisel saanud üks maailma juhtivaid pilves baseeruvaid koostööplatvorme, ostis 2014. aastal Stratasys. Mullu Eesti aasta olulisime tehingu teinud Hardi Meybaum pälvis selle eest ka Äripäeva aasta ärimehe tiitli

Hardi Meybaum märkis pressiteate vahendusel, et GrabCADi ülesehitamisel ja arendamisel pakkus Matrix talle olulist tuge, mistõttu hindab ta kõrgelt hea mentori väärtust varajase faasi ettevõttele.

Meybaum hakkab ettevõttes tegelema rahvusvaheliste investeeringutega, baseerudes igapäevaselt Matrixi kontoris USAs Cambridge’is. Konkreetsemalt huvitavad Meybaumi vertikaalsed kogukonnad, riistvara ning business-to-business teenustarkvara. „Usun, et horisontaalse teenustarkvara ja kogukondade aeg on läbi. Riistvara valdkonnas on praegu samuti muutuste ajad, mis on minu jaoks eriti põnev, kuna riistvaras on ka minu juured ja taust,“ sõnas Meybaum.

Matrix Partnersi partner David Skok ütles, et Hardi pole üksnes erakordne ettevõtja – ta on ka nõuandja, kelle poole pöörduvad teised ettevõtjad abi saamiseks. „Hardi on visionäär, kellel on selge arusaam, mis suunas turud liiguvad, mis on hea toote omadused ning kuidas partnerite ja klientidega õigeid tehinguid läbi viia. Oleme veendunud, et Hardi kogemus ja teadmised toovad asutajatele olulist väärtust,“ lausus Skok.

Meybaum alustas Eestis karjääri insenerina. Tema asutatud GrabCADi saatis läbimurdeline edu rahvusvahelisel tasandil – täna kasutab seda 2,2 miljonit inseneri üle kogu maailma. Pärast GrabCADi müüki Stratasysile on Meybaum töötanud ettevõttes tegevjuhina ning samal ajal olnud tegev ingelinvestorina, nõustanud mitmeid varajase faasi ettevõtteid ning inkubaatoreid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052