Autor: Kadi Neemre • 19. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mis on Uberi tegelik väärtus?

Uberi väärtus võib olla tegelikust poole väiksem.
Foto: EPA
Hiljutised finantseeringud on Uberi väärtuse tõstnud 51 miljardi dollarini, kuid tuntud professor usub, et ettevõte ei ole tegelikult üldsegi mitte nii palju väärt.

NYU Stern School of Business professor ja hindamise ekspert, Aswath Damodaran hindab Uberi tegelikuks väärtuseks 23,4 miljardit dollarit ehk enam kui poole vähem Uberi praegusest väärtusest, vahendab CNBC.

“Suur erinevus seisneb selles, kuidas me Uberist räägime,” sõnas ta. “Ma arvan, et Uber usub, et nad on kõik ja kõikjal. See on globaalne logistikafirma ja kui selle õnge minna, siis ma arvan, et ettevõte ongi palju raha väärt,” lisas ta.

Damodaran märkis, et Uberi väljakutseks on, seoses kasvava konkurentsiga, näidata, kui kasumlik ettevõte tegelikult on.

Investorid on valmis ootama väga pikka aega ning Uber suudab edukalt investoreid veenda. Kuid ma usun, et suurim väljakutse ettevõttele on kõva konkurents.”

Damodaran märkis, et teine põhjus, mis Uberile probleeme tekitab ning ettevõtte väärtust kahandab, on ülemaailmsed regulatiivsed takistused, millega firma silmitsi seisab.

“Ma arvan, et nad võitlevad 100 võitlust korraga ning see on ka põhjus, miks ma usun, et Uber muutub kasumlikuks alles väga pika aja pärast. Need võitlused on lihtsalt väga kallid.”

Tema sõnul Uberi aga toimiv süsteem ning selle tõestuseks on fakt, et sellele konseptsioonile on väga suur vastuseis eelkõige seadusandjate ja taksojuhtide poolt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755