Autor: Kadi Neemre • 21. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google: uus nimi, uus strateegia?

Google vajab uut strateegiat.
Foto: EPA
Google muutus küll augustis oma uue firma Alphabeti tütarfirmaks, kuid investorite mured on pärast seda muudatust jäänud samaks.

Ka teised ettevõtte üksused, sh firma isesõitev auto ja terviseprojekt, koondusid uue emafirma alla. CNBC kirjutas, et muutuse eesmärgiks on pakkuda investoritele selgemat ülevaadet erinevate äride toimimisest ning anda suurem autonoomsus projektidele nagu interneti leviala laiendamine kuumaõhupallidega. 

Alphabet valmistub esmakordselt avaldama oma kvartalitulemusi, kuid investorid küsivad jätkuvalt juba aastaid üleval olnud küsimust: kus on ettevõte peale otsingumootorit veel silma paistnud?

Otsingumootor on Google'it toitnud juba 17 aastat ning toonud sisse üle 60 miljardi dollari aastas ja kasvatanud ettevõtte turuväärtuseks üle 450 miljardi dollari.

Oma kasvu säilitamiseks peab Alphabet suurendama digireklaami mahtu. Investeeringud mobiilsetesse reklaamidesse, uued suunatud sihtpakkumised, mis konkureerivad Facebookiga ning rakenduste reklaamid peavad hakkama tulemusi näitama.

Analüütikud prognoosivad Alphabeti kolmanda kvartali müügitulu kasvuks 12% ehk 18,5 miljardit dollarit. Tulu aktsia kohta peaks kasvama 4,09 dollarilt aktsia kohta 5,77 dollarile.

Üheks Alphabeti väljakutseks on üleminek mobiilsele otsingule, kuna üha enam päringuid tehakse nüüd nutitelefonidest; mobiilne maailm on aga personaalarvutite internetist erinev.

Tarbijad suunduvad otse oma lemmikrakendusesse ning avavad linke otse Facebookis, Twitteris ja Pinterestis ning tihtipeale jääb Google’i otsing tahaplaanile.

Hoolimata takistustest on Google’i väljavaated aga piisavalt tugevad. JMP Securities analüütik Ronald Josey soovitab aktsiaid osta ning prognoosib, et ettevõtte aktsia hind kerkib 847 dollarile.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755