Autor: ITuudised.ee • 28. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Virkebau: rändlustasude kadumisega suureneb teenuste kasutus

Tele2 Eesti tegevdirektori Argo Virkebau.
Tele2 Eesti tegevdirektori Argo Virkebau sõnul oli ettevõte roamingutasude kaotamise osas Euroopa Liidu positiivseks otsuseks valmis ning ootab koos hinnalangusega hüppelist telekomiteenuste kasutuse suurenemist.

Argo Virkebau sõnul oli rändlustasude kadumine aja küsimus ja kõige enam võidavad sellest tavakasutajad. “Senised hinnalangetused on näidanud, et paralleelselt suureneb kasutus ning seeläbi ei kaota telekomifirmad sissetulekutes väga palju,” ütles Virkebau.

Virkebau kinnitusel on vastuvõetud regulatsioon praegu veel siiski väga hägune ning selle rakendamine ebaselge. “Kokku pole lepitud, kuidas reaalselt ja mis hindadega hakkavad inimesed välismaal telekomiteenuseid kasutama. Samuti, millised on operaatoritevahelised hulgihinnad, millest kujuneb lõpphind tarbijale.”

“Keerulisem on Lääne-Euroopa mobiilifirmadel, kes peavad Eesti telekomiettevõttele müüma teenuseid odavamalt kui oma kodumaalastele. Nii võib juhtuda, et Prantsusmaal reisiv eestlane kasutab teenuseid odavamalt kui kohalikud,” ütles Virkebau ja lisas, et see võib ajada eri riikide mobiilioperaatorid tülli.

Euroopa Liit võttis 27. oktoobril vastu otsuse langetada rändlusteenuste hindasid 2016. aasta kevadel ligi neli korda. 2017. aasta juunist peaksid Euroopas reisides kehtima hakkama samad sideteenuste hinnad, mis kodumaal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755