10. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idud asuvad Slushil võistlustulle

Slush 100 võitjad eelmisel aastal.
Foto: Samuli Pentti
Sel kolmapäeval ja neljapäeval toimub Helsingis üks maailma suurimaid idufirmade messe Slush, mille raames toimuval võistlusel osalevad ka mitmed Eesti iduettevõtted.

Neli Eesti idufirmat osalevad pitch'imise võistlusel Slush 100, mille raames tuleb esineda investoritest koosnevale žüriile kuni 3 minuti pikkuse nö müügikõnega. Eesmärk on tutvustada oma ideed, potentsiaalset turgu, võimalikke mõõdikuid ja soovitavat rahasummat.

Eesti iduettevõtetest on võistlustules Velmenni, Autlo, PromoRepublic ja Funderbeam.

Messil antakse välja ka aasta veebiettevõtja 2015 auhinnad. Erinevates kategooriates kandideerivad auhindadele kokku kuus Eesti ettevõtjat: Kristell Viidik (Testilio), Markus Villig (Taxify), Karoli Hindriks (Jobbatical), Taavet Hinrikus ja Kristo Käärmann (Transferwise) ja Meeri Klausen (Bike ID).

Eesti Arengufond ja EAS on Slushil väljas ka Eesti alaga, kus soovijad saavad tutvuda Eesti edukate iduettevõtetega, võimalustega Eestis töötada ning taotleda endale e-residentsus.

Arengufondis Startup Estonia programmi juhtiva Mari Vavulski sõnul on eestlased idufirmade maastikul maailmas omale nime teinud. “Tahame messil Eesti kuvandit kui edukast e-riigist veelgi enam kinnitada. Tutvustame Eesti alal võimalusi Eestis iduettevõtlusega alustamiseks, et meelitada siia veelgi enam välistalente,” sõnas Vavulski.

Eesti alal on oma tegemisi tutvustamas Eesti idufirmad Teleport, Sorry as a Service, Timbeter ja mitmed teised. Lisaks jagavad Eesti alal oma teadmisi ja kogemusi idufirmade kohta Kristi Käärmann, Sten Tamkivi, Karoli Hindriks, Kaspar Korjus ja Taavi Kotka.

Kaheksandat korda toimuv Slush reklaamib end kui Euraasia idufirmade ja tehnoloogilise talendi koondumiskohta, kus on võimalik tutvuda rahvusvaheliste investorite, ettevõtete juhtide ja ajakirjanikega. Eelmisel aastal osales konverentsil 14000 inimest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052