10. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Robotid ja idud võtavad pangad üle

Rahaülekanded on üks pankade teenustest, milles konkureerivad idufirmad seniste teenusepakkujatega. Fotol: TransferWise`i töötaja
Foto: Raul Mee
Pangateenused muutuvad järjest rohkem automatiseerituks ja pangad senisel kujul lakkavad olemast, sest nende teenused võtavad üle kiiremaid lahendusi pakkuvad idufirmad.

Sellisele järeldusele jõudsid kolm pangandusalase ettevõtte esindajat Euroopa suurimal tehnoloogiakonverentsil Web Summit.

„Universaalpankade teenuste turule tuleb järjest rohkem idufirmasid, kes praegust mudelit lõhuvad. Pangad ei ole tehnoloogiaettevõtted ja nii pakuvad nad paljusid teenuseid aeglaselt, kallilt ja ebamugavalt,“ selgitas soodsaid rahaülekandeid võimaldava TransferWise'i asutaja ja2013. aasta üks Äripäeva aasta ärimeestest Kristo Käärmann.

Nii-öelda kiiretel teenustel on see muutus juba toimunud, näiteks rahaülekandeid või digitaalseid makselahendusi pakub üle kümne ettevõtte, mis ei ole pangad.

Pikemalt saab lugeda Äripäeva veebist.

Autor: Rivo Sarapik, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755