12. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple laieneb Iirimaal

Apple tütarettevõte Corkis, Iirimaal.
Foto: Scanpix/reuters
USA tehnoloogiahiid Apple plaanib Iirimaal laieneda hoolimata sellest, et sealne firma maksustamine on praegu lubamatu riigiabi kahtlusega Euroopa Komisjoni uurimise all.

„Apple nimetab Iirimaad alati uhkusega oma koduks,“ ütles firma tegevjuht Tim Cook Dublinis Trinity kolledžis peetud ettekandes.

Apple ehitab Iirimaale Corki linna ühe hoone juba olemasolevatele lisaks, nii saab 2017. a keskpaigaks palgata veel 1000 inimest, vahendas agentuur Bloomberg. Apple on Iirimaal tegutsenud 1980. aastast saadik ja firma palgal on üle 5000 töötaja.

Apple ootab praegu Euroopa Komisjoni konkurentsiametnike otsust. Iiri rahandusministri Michael Noonani sõnul oodatakse otsust veel enne jõule.

Apple on eitanud maksuvigurite kasutamist maksustatava tulu vähendamiseks ning Iiri valitsus on mõista andnud, et on valmis Euroopa Komisjoni negatiivse otsuse korral selle Euroopa Liidukõrgeimas kohtuinstantsis vaidlustama.

Autor: Sirje Rank, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755