16. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Beebiprintimist pakkuv Eesti idufirma pälvib välismeedias tähelepanu

3D prinditud beebi kujutis.
Foto: Wolfprint 3D kodulehekülg
Eesti idufirma Wolfprint 3D, kes pakub võimalust 3D-printida oma veel sündimata beebi kujutise, pälvib välismeedias tähelepanu.

CNBC on Eesti start-up'i idee üles korjanud ning kirjutab, et beebi kujutis prinditakse välja ultrahelist saadud info põhjal. Ühe „beebi“ printimine maksab 200 eurot.

Wolfprint 3D juht Timmu Tõke lausus, et idee hakata veel sündimata 3D-beebisid printima tuli sõbralt, kes sellist teenust soovis. Kuigi Tõke lisas, et inimesed ehmuvad enamasti sellist teenust kuuldes ära, on siiski olemas teatud kontingent naisi, kes tahavad oma lapsega sel viisil ühendust luua.

„Inimesed on väga põnevil. Kui me räägime sellest ideest tavaliste inimestega, siis nad tõenäoliselt ehmuvad. Kui me räägime aga raseda naisega, siis nad saavad sellest aru armastavad seda,“ selgitas Tõke Helsingis toimunud Slushi tehnoloogiakonverentsil.

Wolfprint 3D on sõlminud partnerluslepingud juba 47 haiglaga ja kliinikuga, teiste seas pakutakse nimetatud teenust nii Suurbritannias, Hispaanias, Taanis kui ka Norras.

Naised, kes oma veel sündimata beebist 3D-prinditud versiooni soovivad, on reeglina 24.-34. nädalat lapseootel. 

Mõistagi pole tegu esimese korraga, kui välismeedia Wolfprint 3Dst kirjutab. Varem on samal teemal kirjutisi avaldanud ka Daily Mail, Washington Post, Mirror, Toronto Sun ja paljud teised.

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755