Autor: ITuudised.ee • 17. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Zone.ee tõi turule kodulehe turvamonitori

Veebilehtede turvamonitor Nimbusec.
Zone.ee ja Austria pilvepõhiste turvateenuste pakkuja Cumulo Information System Security tõid Eestis ühiselt turule veebilehtede turvamonitori Nimbusec, mis monitoorib kodulehe sisu ning annab kasutajale operatiivset infot turvaprobleemide ja rünnakute kohta.

“Viimastel kuudel on Eestis teatavaks saanud sajad kodulehtede ründamise juhud, mis tänu kaasnenud näotustamisele, ehk kodulehe sisu asendamisele, on ületanud uudiskünnise. Kahjuks on tegemist vaid jäämäe veepealse osaga. Valdav osa intsidentidest jääb nädalateks või kuudeks avastamata. Seda aega kasutavad kurjategijad nii internetikasutajate ründamiseks kui ka kodulehe omaniku andmete varastamiseks,” selgitas vajadust turvamonitooringu järele Zone.ee juhatuse liige Ardi Jürgens.

“Nimbusec tuvastab levinud pahavara, tagauksed ja konfiguratsioonivead ning viib miinimumini ajavahemiku, mille jooksul kodulehe omanik ja kasutajad on haavatavad oma teadmatuse tõttu,” lisas Jürgens.

“Küberrünnakud ei ole enam sihitud ainult kõrge profiiliga sihtmärkide vastu, tegu on kogu ühiskonda hõlmava fenomeniga. Nimbuseci missioon on püsida kurjategijatest samm eespool, valvata klientide veebilehtede üle ja hoiatada neid probleemide tekkimisest. Nii aitame oma klientidel vältida rahalist ja mainelist kahju,” kirjeldas Nimbuseci missiooni Cumulo juhatuse liige Alexander Mitter. “Koostöö Zone.ee kui ühe Baltimaade valdkonnaliidriga, võimaldab meil tuua oma teenused ka Eesti kasutajateni,” täiendas Mitter.

Nimbusec turvamonitor on saadaval kõikidele Zone poolt majutatud veebilehtedele.

1999. aastast tegutsev Zone.ee (Zone Media OÜ) on domeenide registripidaja ja serveriteenuste pakkuja.

2012. aastal asutatud Cumulo Information System Security GmBH on Austria pilvepõhiste turvateenuste pakkuja, kelle tuntuim teenus on veebilehtede turvamonitor Nimbusec. Nimbusec monitoorib veebilehti pahavara, näotustamise ja mustadesse nimekirjadesse kandmise suhtes.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755