20. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üle 1000 inimese omandas programmeerimise algteadmised

Üle 1000 inimese omandas programmeerimise algteadmised.
Foto: Raul Mee
TÜ arvutiteaduse instituudi korraldatud vaba ligipääsuga e-kursusele „Programmeerimisest maalähedaselt“ registreerus 1534 inimest, kellest 1009 lõpetas kursuse edukalt. Tegemist on rekordilise arvu osalejate ja lõpetajatega ühel eestikeelsel e-kursusel.

„Osalejaid on Eesti mõistes tõesti palju ja lõpetanute osakaal on muu maailma kogemusega võrreldes suur,” nentis kursuse üks eestvedajatest, Tartu ülikooli informaatika lektor Eno Tõnisson ning lisas, et siiski on päris palju inimesi, kes kursust ei lõpetanud. Praegu keskendutaksegi sellele, et pakkuda järgmistele kursustele veel paremat tuge.

TÜ arvutiteaduse instituudi juhataja professor Jaak Vilo sõnul on kursus heaks esmaseks puutepunktiks programmeerimisega. „E-kursus annab võimaluse riskivabalt katsetada oma võimalikku pikemat huvi programmeerimise vastu. Kellele see sobib ja hakkab meeldima, saab edasi õppida. Ja kellele ei sobi, saab selle kohta ka veendumuse,“ selgitas professor Vilo.

„Peame oluliseks toetada IT-hariduse arengut ka väljaspool ülikooli. Sellised kursused avavad müütilise IT köögipoolt tutvustades seda kui loomingulist, kuid samas tugevat kontsentreerumist nõudvat eriala,“ kirjeldas professor Vilo IT-hariduse populariseerimise vajadust.

Koos talvise ja kevadise kursusega on lõpetanuid kokku üle 1400. Paljud neist on märkinud, et tahaksid ka edaspidi ennast programmeerimise alal täiendada ning selles osas on instituut kavandamas ka tulevikutegevusi.

Järgmine e-kursus „Programmeerimisest maalähedaselt“ toimub 2016. aasta märtsis ning sellele on võimalik juba praegu eelregistreeruda.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755