11. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Globaalne parkimisfirma ostis Eesti start-up'i

NOW! Innovationsi juhatuse esimees Üllar Jaaksoo
Foto: Veiko Tõkman
Maailma juhtiv parkimisoperaator Infra Park omandas parkimise haldamise ja maksete tarkvara arendava idufirma NOW! Innovations OÜ. Üks idufirma investoreid oli ka Arengufondi investeerimisettevõte SmartCap.

Infra Park omandas NOW! Innovationsi tehnoloogia, kaubamärgi ja kliendilepingud ning ühtlasi ettevõtte tütarfirma, USAs parkimise mobiilimakseid pakkuva ettevõtte MobileNOW!. Infra Park jätkab NOW! Innovationsi SaaSi (software as a service) platvormi iseseisva ärina arendamist ja pakkumist kõikidele omavalitsustele, parkimisoperaatoritele ja mobiilsusteenuste pakkujatele.

Tehingu summa on konfidentsiaalne.Ettevõtte kommertsdirektor Olga Gutenko ütles, et sisuliselt on tegemist exit'i ehk väljaostuga. Initsiatiiv selleks tuli Infra Parkilt, kes oli Gutenko sõnul üks NOW! Innovationsi potentsiaalseid kliente. „Nad olid nii vaimustuses meie  tehnoloogiast, et arvasid, et nad ei taha olla klient, vaid tahavad investeerida tehnoloogia globaalsesse kasvuvõimalusse,“ selgitas ta.NOW! Innovationsi juhatuse esimees Üllar Jaaksoo teatas, et NOW! Innovationsi meeskonnal on hea meel liituda globaalselt tugeva grupiga Infra Park, mis aitab neil veelgi laiendada oma tehnoloogia pakkumist kõikjal maailmas, nii Infra Park Groupi ettevõtetele kui ka uutele klientidele. „Meie tehnoloogiat viib edasi meie maailmatasemel tarkvaraarendustiim, mis jätkab tööd Tallinnas ja meie äriarendustiim jätkab tegevust meie Amsterdami kontoris,“ ütles Jaaksoo.Arengufondi juhatuse esimees Pirko Konsa märkis, et Eestis arendatud ja mitmes riigis kasutatav innovaatiline tarkvara leiab nüüd laiemat rakendust paljudes teistes riikides. „Üheksa aasta eest asutatud Arengufondi üks ülesandeid ongi aidata kaasa tarkade töökohtade tekkele ning innovatsiooni edenemisele Eestis, et siin kujuneks välja teadmistepõhise majanduse kants,“ ütles Konsa.Gutenko märkis, et nüüd jätkab ettevõte Infra Parki osana maailma vallutamist. „Kuna Infra Parkil on ligipääs paljudele turgudele ja finantseerimisele, siis meie eesmärk on kasvatada äri suureks ja teenenda linnasid, autojuhte ja parkimise korraldajaid kõikjal maailmas. Eesti imago abil saavutatud start on olnud väga hea ja tänu sellele on nüüd meil tugev partner, kes saab aidata uksi avada ja oluliselt laiendada meie turgusid,“ rääkis Gutenko.NOW! Innovations on arendanud pilvandmetöötlusel põhineva tarkvaraplatvormi, millega hallatakse parkimis- ja mobiilsusteenuste arveldamist ja makseid. NOW! Innovationsi tehnoloogia teenindab ligi 50 miljonit tehingut aastas ja seda kasutavad kliendid Euroopas ja Põhja-Ameerikas. NOW! Innovations tütarettevõtte MobileNOW! on pioneer USA turul digitaalsete parkimismaksete pakkujana.NOW! Innovationsi investorite seas olid Eesti Arengufondi investeerimisharu SmartCap, Artiston Invest, Caplia ja teised kohalikud äriinglid.

Autor: Kadri Põlendik, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052