Autor: ITuudised.ee • 14. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

44% IT-sektori tööandjatest plaanivad palgatõusu

44% IT-sektori tööandjatest plaanivad palgatõusu
Käesoleval sügisel läbi viidud CV Keskue tööturu-uuring näitas, et IT-sektori tööandjad on järgmise poolaasta palgatõusu küsimustes ühed optimistlikumad.

Nimelt plaanivad uuringu kohaselt 44% IT-valdkonna tööandjatest järgmisel poolaastal palgatõusu. 62,1% valdkonna tööandjatest plaanivad vaatamata tööjõupuudusele luua juurde ka uusi töökohti.

IT valdkonna tööotsijate keskmine brutopalga soov oli tänavu sügiskuudel 1647 eurot, mis ületab Eesti keskmist palgaootust enam kui 400 euroga. Suvekuudega võrreldes kasvas valdkonna keskmine palgaootus 1,7%.

Ka sügiskuudel küsisid kõrgeimat palka tarkvarainsenerid (+4,3% võrreldes augustikuu tööturu ülevaatega), kelle keskmine brutopalga soov oli 2295 eurot. IT-spetsialistide  palgaootus kasvas 1469 euroni (+6%), kuid tarkvaraarendajate ja programmeerijate palgasoov kahanes vastavalt 1996 (-5,1%) ja 1829 euroni (-2,7%).

"IT-sektori palgasoovidest rääkides peab ära märkima, et keskmist palgaootust langetavad ka antud valdkonna populaarsuse tõttu sektorisse sisenenud veel kogemusteta spetsialistide ootused ning kogemustega tarkvarainseneri palgaootus võib lihtsasti ületada ka 4000 euro piiri," selgitas CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt.

"Kuigi valdkonna palgaootuste kasv jääb võrdluses eelnevate kuudega alla 2%, on IT-sektori palgaootused aastataguse perioodiga võrreldes kasvanud koguni 12%. Taoline kiire ootuste kasv võib tähendada, et umbes kümne aasta pärast on tööjõud IT-sektoris Eesti tööandjate jaoks lihtsalt liiga kallis," lisas Auväärt.

Järgmise viieteistkümne aastaga tööturule sisenevate inimeste arv on Auväärti sõnul enam kui 50 000 töötaja võrra väiksem ning sealjuures ei arvestata siiani aasta-aastalt kasvanud hõivatute arvu, vaid tänaste töötajate asendustööjõudu. "Seega tugevneb kiirelt arenevas IT-sektoris konkurents spetsialistide eest veelgi, mis annab ka töövõtjatele tugevama positsiooni palgaläbirääkimistel."

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052