Autor: ITuudised.ee • 4. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-firmad võivad saada tootearenduseks kuni 2 mln eurot toetust

Haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Indrek Reimand.
Foto: Äripäev
Eesti IT-ala ettevõtjad võivad Euroopa Liidult taotleda toetust rakendusuuringute või tootearenduse tellimiseks Eesti teadusasutustelt, maksimaalselt kahe miljoni euro ulatuses.

"Seni on Eesti ettevõtete ja teadusasutuste koostöö üks suuremaid komistuskive olnud rakendusuuringute ja tootearenduse tellimise kõrge hind," ütles haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Indrek Reimand. "Jagatav toetus seda raskust leevendab, suunates ühtlasi ka Eesti teadusasutusi rohkem arendama ettevõtetele tähtsaid teemasid," lisas ta pressiteates.

Ettevõtjad võivad sihtasutuse Archimedes teatel küsida toetust nutika spetsialiseerumise kasvuvaldkonda kuuluva projekti kohta 20 000 kuni kaks miljonit eurot.

Nutika spetsialiseerumise kasvuvaldkonnad on tegevusalad, kus ettevõtteil võiks olla keskmisest paremad arenemisvõimalused ning teadus- ja arendustegevusse panustamine lubaks saavutada neil konkurentsieelise.

Üks innovatsioonistrateegia "Teadmistepõhine Eesti" kolmest kasvuvaldkonnast on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, mis on seotud teiste majandusaladega (nt küberturvalisus, tarkvaraarendus või IKT kasutamine tööstusprotsesside automatiseerimiseks). Ülejäänud kaks kasvuvaldkonda on tervisetehnoloogiad ja -teenused ning ressursside tõhusam kasutamine.

Toetuse taotlemisel on oluline ettevõtja omaosalus. Osaluse ulatus sõltub nii ettevõtte suurusest kui sellest, kas raha küsitakse tootearenduseks või rakendusuuringuteks. Taotleja võib projekti kaasata partnereid.

Taotlusi saab esitada elektrooniliselt Eesti teaduse infoportaali kaudu alates tänasest terve aasta jooksul. Taotlusvooru eelarve on üheksa miljonit eurot. Raha selleks tuleb Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Taotluste vastuvõtmine lõpetatakse kas taotlusvooru kogumahu ületamisel või toetuse taotlemise lõpptähtaja saabumisel, sõltuvalt sellest, kumb ajaliselt varem kätte jõuab.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755