Autor: ITuudised.ee • 7. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype´i ekstöötajate äpp sai USAst 1,1 mln eurot

VitalFieldsi mobiilirakendus.
Foto: VitalFields
USA põllumajandusettevõte Monsanto investeeris koos SmartCapiga Skype´i ekstöötajate loodud Eesti idufirmasse VitalFields 1,1 miljonit eurot.

“Investeeringu abil saame oma toodet oluliselt edasi arendada, samuti oleme seadnud sihiks suurte põllumajandustraditsioonidega Saksamaa ja Poola turu vallutamise,” ütles VitalFieldsi kaasasutaja ja juht Martin Rand.

Samas rõhutas ta pressiteates, et investeering on vaid rahaline ning investorid ei sekku mingil moel tootearendusse ega saa ligipääsu andmetele.

Maailma viie suurema põllumajandusettevõtte hulka kuuluva Monsanto tütarettevõte  Monsanto Growth Ventures avalikustas eile, et investeeris mullu mais tosinasse suure potentsiaaliga põllumajandusfirmasse. Nende seas on ka Eesti VitalFields, mis on loonud põllupidajatele tööriista, mille abil muuta firma juhtimine efektiivseks ning paberivabaks ükskõik millises riigis.

Ranna sõnul on põllumajanduses põnevad ajad, sest uued tehnoloogiad, sh masinõpe võimaldavad luua uut väärtust ja teadmisi, mis aitavad tootmist tõhusamaks muuta. Seda tajuvad tema kinnitusel aina enam ka suured, pika ajalooga ettevõtted nagu Monsanto.

“Vitalfields on üks vähestest põllumajandustehnoloogia firmadest, mis on suutnud Euroopas üle riigipiiride laieneda. Selline edu andis meile võimaluse valida investoriks üks tugevamaid ettevõtteid põllumajandustehnoloogia vallas, kes näeb meis uue põlvkonna loojat ja põllumajandusinnovaatorit,” selgitas Rand.

USAs asuv Monsanto Growth Ventures (MGV) on spetsialiseerunud idufirmadele, otsides investeerimise eesmärgil põllumajandusinnovaatoreid.  VitalFields on üks kahest ettevõttest Euroopas, milles MGV nägi potentsiaali ning otsustas panustada neisse ka oma raha. Kokku on MGV investeeringuportfellis 12 ettevõtet.

MGV andmeil on investeeringuobjekti valiku kriteeriumid ettevõtete poolt esitatud strateegiline vision, tugev  asutajate meeskond erakordse nägemuse, kire ja pühendumisega, samuti peab ettevõtte täitma riskikapitali investeeringute põhinõuded, sh vajaliku kapitalitulu määra.

VitalFields asutati kolm aastat tagasi endiste Skype’i ja Playtechi Eesti töötajate poolt. Nüüdseks pakub ettevõte oma teenuseid nii Eestis kui ka Euroopa suurtes põllumajandusriikides, eesmärgiga muuta põllumajandusettevõtte juhtimine efektiivsemaks ja täielikult paberivabaks.

Vitalfieldsi kliendiks on end registreerinud tuhandeid põllumajandusettevõtjad mitmesajal hekatril üle Euroopa ja see arv kasvab pidevalt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755