ITuudised.ee  • 11. jaanuar 2016
Jaga lugu:

Elisa: nutitelefon mullu kallines ja tahvelarvuti odavnes

Tahvelarvuti Samsung Galaxy Tab 4 10.1 4G.
Tahvelarvuti Samsung Galaxy Tab 4 10.1 4G.  Foto: Elisa Eesti

Kui nutitelefonide keskmised müügihinnad liikusid mullu tõusutrendis, siis tahvelarvutite keskmine hind aasta jooksul hoopis langes.

Mullu detsembris Elisas müüdud tahvelarvuti keskmine hind oli 295 eurot ning nutitelefonil 307 eurot. Aasta varem olid jõujooned vastupidised ning nutitelefonide keskmine müügihind soodsam. Nii ulatus 2014. aasta detsembris tahvelarvuti keskmine müügihind Elisas 298 euroni ning nutitelefoni keskmine hind 236 euroni.

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul on tegu vahva faktiga, et kui seni peeti tahvelarvutit pigem kallimaks seadmeks, siis 2015. aasta teine pool tõi sellesse trendi olulise muutuse. "Keskmise müüdud tahvli hind oli mullu teisel poolaastal madalam kui keskmise müüdud nutitelefoni hind. Vahed ei olnud küll väga suured, kuid märgilise tähendusega on see siiski," ütles ta pressiteates.

Mullu oli Elisa klientide seas menukaim tahvelarvuti Samsung Galaxy Tab4, teisele kohale tuli Huawei MediaPad Link 10 ning kolmandale Huawei MediaPad T1.

"Kliendid eelistavad peamiselt kvaliteetseid, ent soodsa hinnaga 4G tahvleid," märkis Hiiepuu. "Hea näide ongi Huawei, mis on jõudnud esikümnesse koguni kolme tahvliga. Selle brändi väga hea hinna ja kvaliteedi suhtega 4G seadmeid hinnatakse nii maailmaturul kui ka Eestis," lisas ta.

Hiiepuu sõnul on üha enam näha trendi, kus peresse lisandub teine ja kolmaski tahvelarvuti ning nende ostude puhul eelistabki tarbija selgelt soodsama hinnaklassi seadmeid.

 

Elisa esindustes mullu enimmüüdud tahvelarvutid:

1. Samsung Galaxy TAB4 10.12. Huawei MediaPad Link 10 Plus3. Huawei MediaPad T1 10 16GB4. Alcatel Onetouch Pop 8S5. Lenovo Yoga Tablet 2 Android6. Samsung Galaxy Tab A 16GB7. Samsung Galaxy Tab S 10,5" 16GB8. Huawei MediaPad T1 8.0 Pro 16GB9. Lenovo Yoga Tablet 2 Windows10. Sony Xperia Tablet Z2 16GB11. Asus ZenPad 8.012. iPad Air 2 4G/WiFi 16GB13. Lenovo IdeaTab Tab 2 A10-7014. Lenovo Yoga Tablet 3 Android15. Sony Xperia Tablet Z4Põhjamaades ligikaudu kaht miljonit klienti teenindava Elisa aktsiad on noteeritud Helsingi börsi suurte ettevõtete nimekirjas. Elisa Eesti ASi käive oli 2014. aastal 95,2 miljonit eurot.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt