Autor: ITuudised.ee • 11. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Noored soovivad minna tööle Skype´i ja Transferwise´i

Skype Eesti juht Andrus Järg.
Foto: Raul Mee
15-29aastased Eesti tööotsijad peavad kõige ihaldusväärsemateks tööandjateks Skype´i ja Transferwise´i, seda tänu tänu inspireerivale ning innovaatilisele meeskonnale.

"Tööturul tuntud ka kui Y-generatsioon pidas ihaldusväärseimaks infotehnoloogia valdkonna ettevõtteid ning seda suuresti tänu inspireerivale ning innovaatilisele meeskonnale — omadus, millest mõnikümmend aastat tagasi ei osanud tööotsijad tööturul unistadagi," kommenteeris CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt pressiteates.

Infotehnoloogia sektori firmad moodustasid noorema põlvkonna TOP20 ihaldusväärseimatest ettevõtetest koguni 45%, sh Skype Technologies OÜ, Transferwise Ltd Eesti filiaal, Playtech Estonia OÜ, Nortal AS, lisas ta.

Transferwise´i personaliarhitekt Kairi Pauskar nimetas CV Keskuse pressiteates haruldaseks TransferWise´i töötajatele antud otsustusvabadust ning vastutust. "Värbame tarku inimesi ja me päriselt usaldame neid. Peamine, mis inimeste silma särama paneb, on tähendusrikas töö. Saame teha inimeste jaoks üle kogu maailma olulist asja - muuta finantsmaailma õiglasemaks. Meie ettevõtte üks põhiväärtusi ütlebki: See pole lihtsalt töö, vaid revolutsioon," sõnas ta.

Playtech Estonia personalidirektor Kristi Ansberg kinnitas pressiteates, et meeskonnavaim mängib personaliotsingutel suurt rolli. "Suurim kompliment tööandjale ongi see, kui on suudetud luua keskkond, milles praegused töötajad ennast niivõrd hästi tunnevad, et soovivad seda kogemust jagada ka oma sõprade ja heade tuttavatega," märkis ta.

CV Keskuse iga-aastane uuring selgitas välja Eesti hinnatuimad tööandjad. Ettevõtteks, kus tööotsijad enim töötada sooviksid, valiti ülekaalukalt (9,3% vastanuist) Eesti Energia. Lisaks Eesti Energiale hinnati esikolmikusse Skype Technologies OÜ ning möödunud aastal esikolmikust napilt välja jäänud AS Eesti Telekom.

"Eesti Energia juures hindasid tööotsijad enim võimalust teenida head töötasu (34,7%). Lisaks hinnati Eesti suurima tööandja juures kõrgelt ka võimalusi ettevõttes karjääri teha (20,5%), head mainet tööturul (9,5%) ning meeskonnas peituvat ühtset missioonitunnetust (9%)", kommenteeris CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt.

Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter märkis CV Keskuse pressiteates, et kõrge koht edetabelis juba mitmendat aastat järjest kõneleb sellest, et Eesti Energia on eestimaalaste jaoks väga oluline ettevõte ja ka hooliv tööandja oma töötajatele.

"Olen seda usku, et pikaajaline motivatsioon ei sõltu kenast kuisest palganumbrist, vaid ikka töö sisust ja tähendusest, arenguvõimalustest ja heast meeskonnavaimust. Eesti Energia on ettevõte, kus väljakutsetest puudust pole, kuid kus hinnatakse selle võrra rohkem ka uuenduslikku mõtlemist ja luuakse inimestele võimalusi professionaalseks arenguks," kinnitas Sutter.

 

Edetabeli TOP 20:

Koht (Koht eelmisel aastal) Nimi/kaubamärk1. (1) Eesti Energia AS2. (2) Skype Technologies OÜ3. (4) AS Eesti Telekom4. (3) Transferwise Ltd Eesti filiaal5. (5) Swedbank AS6. (98) AS Tallink Grupp7. (8) Playtech Estonia OÜ8. (17) AS LHV Pank9. (10) SEB Pank AS10. (-) Riigikogu11. (7) ABB AS12. (18) Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK)13. (22) Eesti Kaitsevägi14. (14) Nortal AS15. (11) Eesti Rahvusringhääling (ERR)16. (9) Microsoft Estonia OÜ17. (27) AS Merko Ehitus Eesti18. (25) Eesti Pank19. (13) AS Kalev20. (15) Ericsson Eesti ASEdetabelist jäid napilt välja Tartu Ülikool, Kaubamaja AS, Tallinna Lennujaam, AS Baltika ning uued tulijad on Eesti Pank, AS Merko Ehitus Eesti, Eesti Kaitsevägi ning viimati 2013. aastal TOP 20s olnud AS Tallink Grupp. Ihaldusväärseimate tööandjate sekka hinnati tänavu tööotsijate poolt ka riigikogu, kus rekordilised 53,1% hääletanutest pidas valiku põhjuseks töötajate head töötasu.

Kokku osales uuringus 5974 vastajat üle Eesti erinevatest töövaldkondadest. Eesti ihaldusväärseima tööandja küsitluse tulemusi võetakse arvesse ka Marketingi Instituudi poolt korraldatava "Unistuste tööandja" konkursi võitja väljaselgitamisel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755