Autor: ITuudised.ee • 12. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nortal värbas Rein Langi

Ekspoliitik Rein Lang.
Foto: Andras Kralla
Eksminister Rein Lang hakkab Nortali väliskliente nõustama e-riigi lahenduste osas. Sarnast tööd tegi mullu ka Siim Kallas.

Lang asub Nortalis juhtima valdkonda, mis tegeleb ettevõtte klientide nõustamisega e-riigi lahendusi puudutavates seadusandlikes ja poliitikat kujundavates küsimustes, keskendudes eelkõige välisriikidele.

Mullu mais palkas Nortal sarnast tööd tegema teise reformierakondlase, ekspeaministri ja Euroopa Komisjoni kunagise voliniku Siim Kallase. Tema tööks pidi olema Eesti e-valitsuse kogemuste ja projektide tutvustamine väljaspool Euroopat. Näiteks juunis pidas Kallas Omaanis mõned kõned Eesti kogemustest, et aidata Nortalil müüa seal riigis IT-lahendusi. Kallase leping Nortaliga lõppes 6. augustil.

Nortali asutaja ja juhi Priit Alamäe sõnul on nad 15 aastaga ehitanud üles kolmandiku Eesti e-riigist ning omandanud olulise kogemuste pagasi, mida ekspordib edukalt Euroopas, Lähis-Idas ning Aafrikas.

"E-riigi teenuste arendamine ja rakendamine ei tähenda pelgalt tarkvaraarendust, sama jalga peab käima ka seadusandlus ja poliitika, muudatused teistes valdkondades, mis toetavad e-riigi arengut. Eksportides e-riigi lahendusi välisriikidesse, peab ettevõte seda tervikut hoomama ning meil on majas vajalik know-how olemas," märkis ta pressiteates.

"Rein Lang on oma ühiskondliku tunnetuse, pikaajalise ja põhjaliku kogemusega nii ettevõtja kui ka poliitikuna suurepärane ekspert, kes asub seda suunda Nortalis arendama," lisas Alamäe.

Langi sõnul täidab koostöö Nortaliga tema pikaajalise unistuse rakendada Eestis väljatöötatud e-riigi lahendusi ka teistes ühiskondades. "Eesti riik koos eesti ettevõtjate ja mõtlejatega on loonud täiesti unikaalse kaasaegse äri- ja elukeskkonna, mille väärtust me sageli ise ei hooma. Kui minu kogemus selles vallas tuleb Eesti ettevõtlusele kasuks ja suurendab seekaudu meie SKPd, olen õnnelik. Veelgi õnnelikum olen siis, kui meie omaaegsed pingutused aitavad meil tänases maailmas leida sõpru ja liitlasi," sõnas Lang Nortali pressiteates.

Rahvusvaheline tarkvara- ning ärikonsultatsioonide ettevõte Nortal tegutseb kümnes riigis ning teostab ärikriitilisi ja suure ühiskondliku mõjuga projekte Euroopas, Lähis-Idas ning Aafrikas.

Rein Lang valiti esmakordselt riigikokku 2003. aastal. Valitsuse töös osales Lang kultuuriministrina aastail 2011–13, justiitsministrina 2005–11 ning enne seda täitis 2005. aastal lühikest aega välisministri ülesandeid. Aastail 2003–05 oli Lang riigikogu aseesimees. Enne riigikokku valimist oli Lang 2001–03 Tallinna abilinnapea, tegeledes kultuuri- ja haridusvaldkonna juhtimisega.

1992. aastal asutas Lang meediaettevõtte Trio LSL ning oli perioodil 1991–97 tegev meedia- ja kultuurivaldkonnas. Lang lõpetas 1980. aastal Tartu ülikooli õigusteaduskonna cum laude ning on töötanud kuus aastat advokaadina ja 15 aastat firmajuhina.

Nortalis saab Rein Lang seadusandlike ja poliitikat kujundavate küsimustega tegeleva nõustamisüksuse juhiks.

550 töötajaga Nortal keskendub järgnevatele ärivaldkodadele: e-valitsemine, tervishoid, telekommunikatsioon, tootmine ja logistika. Ettevõtte prognoositav käive 2015. aastal oli 45 miljoni eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755