Autor: ITuudised.ee • 14. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti võtab kasutusele SIM-kaardita mobiilid

SIM-kaardi sisestamine telefoni.
Foto: Erik Prozes
Samsung plaanib tänavu kevadsuvel teha Eestis maailmaajalugu ja anda siin käibesse senituntud SIM-kaardita mobiiltelefonid.

Täpsemalt käib jutt telefonidesse sisseehitatud SIM-kaardist nimetusega eSIM, mis jääb sinna ka juhul, kui inimene teenusepakkujat vahetab. "Eesti on nii Baltikumis, Põhjamaades kui kogu Euroopas üks esimesi riike, kes selle standardi lansseerimise ettevalmistamisega hetkel aktiivselt tegeleb," ütles Samsung Eesti suurkliendi müügijuht Risto Leedo Postimehele ja lisas, et kõik Samsungi seadmed lähevad tulevikus üle eSIMile.

Seni pole veel kokku lepitud, kuidas telefoni või sideoperaatori vahetamine klientide jaoks välja nägema hakkab ega ka see, kas eSIMil saab kohe alguses olema mobiilID tugi.

Samuti on Eestis ID-tarkvara loov AS Sertifitseerimiskeskus alustanud arendustöid, muutmaks inimeste mobiilID-ga identifitseerimise tehnoloogia sõltumatuks SIM-kaardist.

Pikemalt loe Postimehest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755