Autor: ITuudised.ee • 18. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liisa Oviir tutvub Pariisis digireformiga

Ettevõtlusminister Liisa Oviir.
Foto: Raul Mee
Ettevõtlusminister Liisa Oviir tutvub täna ja homme Pariisis Prantsusmaa ettevõtluse tugiorganisatsioonidega ning saab ülevaate digireformist ja ühtse digituru loomise võimalustest.

"Prantsusmaa eesmärk on jõuda eduka digivabariigi staatusse, luua tehnoloogiate abil uusi töökohti, ümberprofileerida tööstus ja tekitada nii hädavajalikku majanduskasvu," ütles Oviir pressiteates.

Prantsusmaa on äsja ümber korraldanud ettevõtluse turgistruktuurid. Oviir ütles, et kuna sarnane ettevõtluse tugistruktuuride konsolideerimise teema on aktuaalne ka Eestis, on eesmärgiks kogemuste saamine, kuidas selline protsess läbi viia. Ühtlasi kuulata prantslaste käest, kuidas on nad tulemustega rahul.

Oviir külastab Prantsusmaa suurimat ettevõtjate võrgustikku MEDEF, investeerimispanka BPI France, ettevõtlusagentuuri Business France ning Prantsuse Start Up Teami French Tech.

Lisaks kohtub Liisa Oviir Prantsuse ettevõtlusministri Matthis Fekliga ja Euroopa Kosmoseagentuuri juhtkonnaga.

Ettevõtlusministrit saadavad majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunikud ning EASist juhatuse esimees Hanno Tomberg ja kosmosebüroojuht Madis Võõras. Eesti saatkonna poolt osalevad kohtumistel Eesti suursaadik Pariisis Alar Streimann ning majandusdiplomaat Kadi Metsandi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755