Autor: ITuudised.ee • 18. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ teadlased tõstavad arvutisüsteemide usaldusväärsust

TTÜ peahoone Tallinnas.
Foto: Pille Kallas, TTÜ halduskorralduse eriala lõpetaja
Tallinna Tehnikaülikooli arvutiteadlased alustavad koostöös Saksamaa, Hollandi ja Itaalia kolleegidega ühisuuringuid usaldusväärsete arvutisüsteemide alal.

Neid süsteeme rakendatakse näiteks transpordis, tootmises, lennunduses, kosmosetehnikas, põllumajanduses, energeetikas, riigikaitses ja ehituses.

Koostööd tehakse Saksa kosmose- ja lennunduskeskusega DLR, Hollandi Delfti Tehnikaülikooliga ja Itaalia Torino Polütehnilise Instituudiga.

Projekti nimega TUTORIAL peaeesmärgiks on TTÜ arvutiteaduse kvaliteedi tõstmine interdistsiplinaarses usaldusväärsete arvutisüsteemide valdkonnas. Projekti raames korraldatakse arvutitehnika alal kaks rahvusvahelist teaduskonverentsi ning kolm suvekooli, samuti toimub lühiajaline teadlasvahetus koostööpartnerite vahel.

TTÜs koordineerib projekti arvutitehnika instituudi professor Jaan Raik.

Projekti kogumaksumus on miljon eurot ning seda rahastab Euroopa Liidu programm Horisont 2020. Projekt on osaks ELi teaduse tipptaseme levitamise ja riikide osaluse laiendamise meetmest, milles TUTORIAL läbis konkursisõela ning saavutas hindamisel maksimumpunktid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474