Autor: ITuudised.ee • 21. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Austraalia koomik: mõni idufirma juht on nagu Branson või Trump

Comedy Estonia juht Louis Zezeran.
Foto: Andres Haabu
Mõned noored Eesti idufirmade juhid soovivad olla provokatiivselt silmatorkavad - käitumine, mis on omane näiteks Richard Bransonile ja Donald Trumpile, ütleb Tallinnas elav austraallasest koomik Louis Zezeran.

"Olla provokatiivselt silmatorkav on üks asi, see pole sama, mis olla avatud suhtleja ja isiksus. Donald Trump on provokatiivselt silmatorkav, Richard Branson on provokatiivselt silmatorkav. Me ei ole kõik sellised. Nemad on ühemehe turundusvabrikud," rääkis Zezeran..

"Kas Donald Trump voi Richard Branson läheksid Eestis peale? Ei, kaugel sellest! Eestis soovitataks sellistel jalga lasta," lisas Comedy Estonia asutaja intervjuus Äripäevale

"Aga ma näen, et eriti mõned noored idufirmade juhid on hakanud seda veidi omaks võtma. Tundub, et Eestis tervitatakse TransferWise´i provokatiivsust. Keegi ei ütle, et aaaah, see on järjekordne TransferWise´i trikk, keegi ei ütle, et see on õudne. Inimesed mõistavad nende mänguplaani," selgitas Zezeran.

Kui ettevõte tippjuht pole hea esineja, peab ta koomiku sõnul olema pagana hea juht. "Pead olema maailma parim juht kõige suurepärasemate ideedega. Sul peab olema geniaalne plaan. Sest kuidas sa muidu oma ideed edasi annad, oma vägesid inspireerid," rääkis ta.

"Kui sa pole sedasorti inimene, siis pole see veel tingimata kabelimats. Aga siis sa pead abi saama. Olgu selleks siis lihtsalt hea meeskond sinu ümber, kes suhelda oskab ja suudab näidata, et okei, tippjuht on meil küll introvert, aga ta on lahe vend ja tal on vinged ideed. Või on sul vaja suunamist, võib-olla suudad sa treenides muutuda avatumaks suhtlejaks," lisas Zezeran.

Tule Äripäeva kiiresti arenevate ettevõtete ehk Gaselli Kongressile toimub 18. veebruaril Tallinnas Kultuurikatlas. Üritusele on registreerunud ligi 400 inimest, neist enamik gasellfirmade juhid ja omanikud. Samal päeval ilmub ka tänavune Gaselli TOP..

Äripäeva Gaselli Kongress

Kongressil räägivad oma lugusid Louis Zezerani kõrval Indrek Kasela, Kristjan Hiiemaa, Martin Rinne, Ülle Indre, Tanel Padar, Roman Zaštšerinski ja Martin Gauss.Infot ja end kirja panna saab Gaselli Kongressi kodulehel

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755