Autor: ITuudised.ee • 22. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirma asutaja Forbesi tulevikutähtede seas

CoModule´i asutaja ning juht Kristjan Maruste.
Foto: CoModule
Ajakiri Forbes avaldas sel nädalal alla 30aastaste Euroopa tulevikutähtede valiku, tõstes nende hulka Eesti idufirma CoModule kaasasutaja ja juhi Kristjan Maruste.

"Selline äramärkimine on eelkõige tunnustus noorte arengut soosivale keskkonnale Eestis. Siiralt usun, et Eestis toetatakse noori inimesi tegema suuri asju," ütles Maruste pressiteates.

"Isiklikult kummardus kõigile kaasvõitlejatele TTÜ ja TTK tudengivormeli meeskonnast ja tänasele meeskonnale coModule. Loodan südamest, et saadud tunnustus aitab meil veel kiiremini saavutada seatud eesmärke ja arendada elektromobiilsus kompetentsi Eestis," lisas ta.

CoModule on nelja noore Eesti ettevõtja idufirma, mille juured ulatuvad üliõpilastele suunatud tootearendusprojekti Tudengivormel. Tänaseks töötab ettevõttes kümme täiskohaga inseneri, kontorid on Tallinnas ja Berliinis ning kliendid Euroopas ja USAs.

CoModule´i tehnoloogia on nn asjade internetil põhinev kommunikatsiooniplatvorm, mis on eelkõige suunatud kergelektrisõidukite (nt elektrijalgrattad) tootjaile. Ettevõte soovib tuua Tesladelt tuntud kommunikatsioonitehnoloogia kõigi elektrisõiduki tootjateni.

Toode koosneb sõidukitootja visuaalse identideediga kohandatud mobiilirakendusest, mälupulga suurusest elektroonikamoodulist, mis lisatakse sõidukitesse tootmisprotsessi käigus, ning veebipõhisest andmeanalüüsi tarkvarast, mis võimaldab jälgida sõiduki aku ja mootori käitlusparameetreid ning sõiduki asukohta.

CoModule´it on toetanud Prototron ja Mektory. Pärast osalemist ärikiirendis Startupbootcamp Berlin investeeris ettevõttesse Saksamaa suurim riskikapitalifond HTGF.

Sel nädalal avaldas Forbes esimest korda Euroopa erinevate sektorite "30 under 30" nominendid. Umbes 5000 kandidaadi hulgast valiti välja nominendid kümnes kategoorias.

Ülemaailmselt tundud majandusajakiri on USAs avaldanud noorte nominentide nimekirju aastakümneid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755