Eesti ja Rootsi võistlevad Soome IT-meeste pärast

Foto: unsplash.com

Rootsi ja Eesti üritavad üksteise võidu Soomest tehnoloogiatöötajaid palgata, kirjutas Helsingin Sanomat. Ka Norra, Iirimaa, Saksamaa ja Šotimaa on Soomes tööjõujahil.

Edela-Soome tööameti Euroopa tööalase liikuvuse portaali EURES eksperdi Tomi Puraneni hinnangul on paaril viimasel aastal Rootsi läinud umbes 40 IT-ala töötajat. Tegelikult on minejate hulk ilmselt suurem, sest kõik palkamised ei käi tööameti kaudu.

Ka Eestisse on läinud kümneid insenere, programmeerijaid, võrgueksperte ja teisi kogenud IT-töötajaid. Eestlased palkavad soomlasi kõigi kanalite kaudu. Ja soomlasi kolibki Eestisse, 2014. aastal oli neid kokku 700 ja eelmisel aastal juba 800 inimest.

Näiteks 31aastane soomlane Lauri Kinnunen läks pärast poolt aastat töötuna veedetud aega tööle Tallinna IT-toeks. Tema sõnul on töö Tieto Eestis „hea diil“, eriti võrreldes sellega kui olla töötu, kuigi Soome naise ja laste juurde on pikk tee minna.

EURESi konsultant Rootsis ütleb, et palkamine on alles algusjärgus. „Soomes on tohutu potentsiaal, umbes 12 000 professionaali, keda saaks kasutada, Rootsis seevastu on IT-töötajatest terav puudus. Aastaks 2020 vajame 60 000 inimest IT valdkonda.“

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150
Mari Sarapuu
Mari SarapuuKonverentside programmijuhtTel: 667 0251