29. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV Pank toetab stipendiumiga IKT-valdkonna lõputöid

Foto: unsplash.com
LHV Panga stipendiumiga premeeritakse majandus või finantssektori arengusse panustavaid IKT-alaseid lõputöid. Stipendiumifond on 4500 eurot, teatas konkursi välja kuulutanud Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus.

LHV Panga stipendium ärgitab IKT tudengeid kasutama oma teadmisi ja praktilisi oskusi finants- või mõnes muus majandussektoris. „LHV stipendiumiga soovime ühelt poolt populariseerida info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonna õpinguid ja teisalt motiveerida IT tudengeid mõtlema selle rakendamisele laiemalt,” sõnas LHV panga IT-arenduse juht Rainer Tikk. „Näeme tehnoloogiates võimalust asju paremini teha. Suur osa tänapäeva pangandusest toimub IT vahendusel ning uuenduslike, mugavust lisavate pangateenuste arendamisel on alati just infotehnoloogial väga suur roll. Eelmise aasta konkurss näitas, et huvipakkuvaid teemasid leidub ja ka tudengid võtavad oma tööd tõsiselt.“

2015/2016. õppeaastal antakse välja kaks stipendiumi.Rakenduskõrghariduse ja bakalaureusetöö kategoorias premeeritakse üht tudengit 1500-eurose stipendiumiga ning magistritöö kategoorias antakse välja 3000-eurone stipendium. Stipendiumile saavad kandideerida kõik HITSA poolt aktsepteeritud IKT õppekavasid lõpetavad tudengid (õppekavasid vaata siit), kes on kaitsnud oma lõputöö 2015/2016. õppeaastal hindele neli või viis.   

Taotluste esitamise tähtaeg on 16. juuni 2016, taotlus tuleb esitada HITSA konkursiveebi: https://konkursiveeb.hitsa.ee/. Lisainfo stipendiumi taotlemise kohta leiab HITSA kodulehelt: http://www.hitsa.ee/ikt-haridus/stipendiumid/lhv-stipendium.

Eelmisel aastal premeeriti LHV Panga stipendiumiga IT Kolledži lõputööd, millega arendati arvelt makseandmeid leidvat makserakendust, ning Tartu Ülikooli magistritööd, mis pakkus välja uue kontaktivaba lähivälja tehnoloogia (NFC) autentimise ja signeerimise lahenduse läbi Google Cloud Messaging teenuse ja NFC Java Card’i.

Stipendiumit rahastab LHV Pank ja selle määramist koordineerib Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus.

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) eesmärgiks on IT-hariduse toetamine ja tänapäevase tehnoloogia juurutamine kõikide tasemete haridusasutustes, nende varustamine moodsate infosüsteemidega, ning kõrge kvalifikatsiooniga IKT-spetsialistide ettevalmistamise tagamine.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755