9. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Unitcom omandas Uptime Systemsi ja tõusis Eesti IT haldusteenuste turul teiseks

Foto: Unitcom
Eesti IT- ja sideteenuste ettevõte Unitcom omandas Uptime’i kontserni kuuluva IT taristuteenuste pakkuja Uptime Systems OÜ. Selle tehinguga kasvab IT-taristu ja sideteenuste täislahendusi pakkuv Unitcom äriklientide IKT teenuste turul suuruselt teiseks tegijaks Eestis, teatas ettevõte.

Unitcom Eesti OÜ juhatuse esimees Toomas Peek ütles, et tehing võimaldab ettevõttel tugevdada turupositsiooni ning see on kooskõlas Unitcomi pikaajalise strateegiaga. „Uptime Systemsi omandamisega kasvas märkimisväärselt Unitcomi kliendibaas, eriti just suurkorporatsioonide osas ning Eesti äriklientide IT haldusteenuste turul tõusime sellega teisele kohale. Uptime Systems OÜ professionaalid toovad endaga Unitcomi kaasa vajalikke kogemusi ja teadmisi ning ühinemisest tekkiv suurem organisatsioon võimaldab pakkuda olemasolevatele ja uutele klientidele veel kõrgema kvaliteediga vastutusvääristatud teenust,“ rõhutas Peek.

„Unitcomi tugevuseks on meie võimekus pakkuda klientidele ühtse tervikuna kõiki IT taristu-, interneti-, telefoni-, TV-, pilve- ja andmelaoteenuseid kogu Eestis. Juba alates 1992. aastast tegutsev Unitcom plaanib jätkata ka toimivate ja edukate IKT ettevõtete konsolideerimisega,“ täiendas Unitcomi tegevjuht Peep Põldsamm.

„Uptime’i kontsern keskendub tarkvara arendusteenuste ärile nii siin regioonis, kui ka laiemalt ning mul on hea meel, et leidsime Uptime Systemsile uue ambitsioonika omaniku, kellel on selge visioon ettevõtte edasiarendamiseks,“ lausus Uptime OÜ tegevjuht Eero Tohver.

Tehingu hind jääb poolte kokkuleppel konfidentsiaalseks. Tehingu läbiviimist nõustasid investeerimispank Keystone Advisers, advokaadibürood GLIMSTEDT ja Primus ning tehingut aitas finantseerida Swedbank Eesti.

Unitcom on kohalikul kapitalil baseeruv ettevõte, mis pakub ülikiire interneti-, televisiooni-, telefoni- ning IT-taristu ja pilveteenuseid ühtsetes teenusepakettides kodu-  ja äriklientidele üle Eesti. Unitcomi juhtmeta lairiba- ning fiibervõrgud katavad hetkel rohkem kui 65 protsenti Eesti elanikkonnast.

Unitcom on Microsofti, Google’i, HP, Cisco, Delli, VMware’i, F-Secure jt globaalsete tehnoloogiaettevõtete pikaajaline sertifitseeritud partner. Meedia- ja televisiooniteenuste osutamisel teeb ettevõte strateegilist koostööd Viasati, Baltikumi suurima telekanalite distribuutoriga Wide Media, mis teiste hulgas levitab kanaleid nagu Sony Entertainment Television, Sony Turbo, Kidzone TV, Setanta Sports, Filmzone, Filmzone+ jpt. ning teiste sisuteenuste tootjate ja esindajatega.

Unitcomi IT-taristuteenuste suurklientide hulka kuuluvad näiteks G4S, Alexela, Krimelte, Äripäev, Inges Kindlustus, Mootor Grupp jpt.

Unitcomis töötab üle 60 kogemustega spetsialisti. Unitcomi omanikud on Eesti ettevõtjad Toomas Peek ja Peep Põldsamm ning ettevõtte võtmetöötajad.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755