Autor: Aali Lilleorg • 15. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uptime on Microsofti infohalduse kuldpartner juba 10 aastat järjest

Foto: Erakogu
Uptime on taaskord saavutanud Microsoft´i kuldpartneri tunnustuse. Seekord kümnendat aastat järjest. Kuldpartneri sertifikaati ei jagata niisama, ütles Uptime grupi tehnoloogiajuht Raimo Seero.

Uptime oli esimene IT ettevõte Eestis, kes infohalduse ja grupitöö vallas kuldpartneri tasemeni jõudis.

SharePoint platvormil arendatud portaalide ja koostöölahenduste (Collaboration and Content) valdkonnas on ettevõte suutnud sellist võimekust on järjepidevalt säilitada. 2013. aastal anti Houstonis ka aunimetus Microsofti Aasta Partner.

Täna töötab Uptime´is Eesti üks suurimaid MS SharePoint arendusmeeskondi, kus on ainult SharePoint platvormi lahendustele pühendunud eraldi äriüksus.

SharePoint lahendusi pakuvad ka Uptime grupi tütarettevõtted Norras, Rootsis ja Šveitsis, kus keskendutakse peamiselt MS SharePoint Server ja Office 365 platvormidel põhineva tarkvara arendamisele, hooldusele ja nõustamisele. Lisaks toetatakse nii majasiseseid SharePoint´i rakendusi kui ka pilve-teenuseid nagu Office 365 ja Azure.

Uptime loob tarkvara dokumendi- ja infosüsteemidele, grupi- või kaugtöölahendusele, intraneti ja extraneti portaalidele, süsteemide integratsiooniks, hübriidlahendusteks ja paljuks muuks.

Võimalused, millest ei julgenud unistadagi

Infohalduse ja grupitöövaldkonnas on selle 10 aasta jooksul väga palju muutunud. „Office365 ja pilvelahendused pakuvad meile võimalusi, millest me ei julgenud valdkonnaga alustades unistadagi,“ ütles Uptime grupi tehnoloogiajuht Raimo Seero.

Kuldpartneri sertifikaati ei jagata Seero sõnul niisama. Selleks tuleb teha kõvasti tööd. „Kuldpartner peab igal aastal end uuesti tõestama, vastates Microsofti poolt seatud kriteeriumitele. Näiteks tuleb läbi viia nõutud määral arendus- ja integratsiooniprojekte ning töötajate hulgas peab olema vajalik arv sertifitseeritud spetsialiste, ” selgitab Seero.

Kuldpartneri sertifikaat on kvaliteedigarantii, mis kinnitab Uptime´i oskusi ja võimekust arendada oma kliendi jaoks ärikriitilist tarkvara ja tagada täielik tugi kogu tarkvara elutsükli vältel. See tähendab, et ettevõte võtab enda kanda kogu vastutuse kliendi tarkvara arendamise, hoolduse ja kasutajatoe eest, mis klientidel keskenduda oma ettevõtte põhitegevusele ja usaldada tehnilised probleemid Uptime´i hoolde.

Uptime kvaliteedijuhtimissüsteem vastab ISO 9001:2008 standardi nõuetele.

Ettevõtte klientideks on Äripäev, Alexela Oil, G4S, ABB, T Grupp, EAS, Nordea Läti, Rootsi Akadeemia jpt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755