29. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

President jättis Tartus endast jälje programmikoodi

Foto: Mihkel Uba
Esmaspäeval, 28. märtsil külastas Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves Tartus asuvat tarkvara- ja tootearendusfirmat Mooncascade. Üllatusena pakuti külastuse käigus presidendile võimalust ätta endast jälg programmikoodi.

„Kuna oli teada, et president soovib külastuse käigus kingitusega tunnustada eelmisel aastal Eesti Noorettevõtjaks valitud Mooncascade’i ühte asutajat Indrek Ulsti, tahtsime presidendile omalt poolt samuti väikese üllatuse teha,“ selgitab Mooncascade’i teine asutaja ning Garage48 eestvedaja Priit Salumaa.

„Arvestades, et president on ju kunagi koodikirjutamist õppinud, arvasime, et tal võiks olla põnev tänapäevast tarkvaraarendust ka lähemalt näha - ja miks mitte ka proovida,“ kirjeldab Salumaa: „Indrek valmistas seega Presidendile väikese ülesande – lisada ühte koodifaili tervitus meie kliendile, Seattle’is asuvale mobiilianalüütika tarkvara arendavale firmale Tune.“

“Greetings to Seattle from Tartu. I used to live there and worked as a forestfire fighter at the Enumclaw U.S. Forest Service office,” kirjutas president Ilves. Tõlkes kõlaks see järgmiselt: “Tervitused Tartust Seatlle’isse, kus ma kunagi Enumclawis Ameerika Metsamajandusteenistuses metsatulekahjude kustutajana töötasin.”

Tune’i üks asutajatest, Lucas Brown palus oma Mooncascade’ile esmaspäeva õhtul saadetud vastuses president Ilvest enda ja ettevõtte teise asutaja Lee Browni poolt samuti tervitada ning lisas, et oma lemmikusse suusakuurorti Crystal Mountainisse sõites jääb Enumclaw neile täpselt tee peale ning nad loodavad, et Toomas nautis seal elamist:

“Enumclaw is on the way to Crystal Mountain which is our favorite ski resort in WA. Small world! Hope Toomas enjoyed it. Tell Toomas hello for Lee and I.”

Mooncascade on 2009. aastal endiste Skype’i inseneride loodud tarkvara- ning tootearendusettevõtte, kus töötab ligikaudu 70 inimest ning millel on kontorid Tallinnas ja Tartus. Mooncascade panustab aktiivselt nii mentorluse kui investeeringutega Eesti idufirmade arengusse kui ka töökohtade loomisesse. Viimase viie aasta jooksul on igal aastal nii käive kui töötajate arv kahekordistunud. Mooncascade’i asutajad ning ettevõtte juhid on Indrek Ulst, Priit Salumaa, Asko Seeba ja Ahti Liin.

Tune on Seattle’is asuv juhtiv mobiili analüütika tarkvara arendav ettevõte, mis pakub turundus- ning meediaettevõtetele platvormi mobiiliturunduse optimeerimiseks. Tune’i peetakse üheks kiiremini kasvavaks tehnoloogiaettevõtteks ning lisaks Seattle’ile on Tune’il kontorid näiteks ka Tel Avivis ja Berliinis. Mooncascade on Tune’iga koostööd teinud alates 2015. aasta juunist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052