Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 7. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise sai USAs trahvi

Soodsaid rahaülekandeid pakkuv TransferWise sai veebruaris Ameerika Ühendriikide seaduste eiramise pärast trahvi. Eksimus on üsna väike, aga teadmata on, millisel määral see võib põhjustada edasisi probleeme.

TransferWise pidi USAs maksma üle 16 000 dollari (ca 14 000 euro) suuruse trahvi, sest rikkus New Hampshire’i osariigi rahaülekannete reegleid, vahendab FT Alphaville. 

Osariigi pangandusosakonna määrusest selgub, et kuna TransferWise'il ei olnud üheski USA osariigis tegevusluba, tegi ettevõte aastatel 2014-2015 koostööd firmaga PreCash, millel on vajalikud load olemas. Koostöö iseloom oli selline, et PreCash määras TransferWise'i enda volitatud esindajaks, mis sisuliselt tähendas, et Eesti päritolu idufirma sai kasutada kohaliku ettevõtte tegevuslubasid ja niimoodi oma teenust pakkuda ilma ise lube taotlemata. 

Ei olnud füüsiliselt kohal

Probleem tekkis aga sellest, et PreCash ei saanud volitada firmat, mis ei ole osariigis füüsiliselt kohal, nagu seadus seda nõuab. Seetõttu määrati TransferWise'ile trahv, mis oli sama suur, kui nimetatud aja jooksul New Hamsphire'is tehtud ülekannetelt teenitud vahendustasu. 

Financial Timesi alaleht FT Alphaville viitas, et rahaülekannete reeglite rikkumise laiemas kontekstis on see eksimus üsna väike, aga esialgu on teadmata, millisel määral on TransferWise’i ülemäärane entusiasm tekitanud puudujääke regulatsioonide täitmises, mis võib põhjustada edasisi probleeme.

TransferWise’i kommunikatsioonijuht Marek Unt ütles kommnetaariks Äripäevale, et äritegevust ja kasvuplaane USA turul see ei mõjuta ja lisas, et USAs on maksepartnerite abiga tegutsemine tavaline. „Ometi on TransferWise'i huvides omada iseseisvat litsentsi kõigis USA osariikides, et saaksime klientidele pakkuda teenust parimatel tingimustel,“ ütles ta. Litsentside hankimine läheb tema sõnul edukalt. „Osariikides, kus meil aga veel litsentsi pole, peame kasutama maksepartneri abi,“ lisas Unt.Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052