12. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algab Eesti mobiiliäpi konkurss

Foto: Pixabay
Täna saab stardipaugu Eesti parima mobiilirakenduse konkurss, kuhu on oodatud viimase kahe aasta jooksul mobiilsetele seadmetele loodud rakendused, mis on kvaliteetsed, mugavad, millest tõuseb majanduslikku kasu või mis aitavad parandada inimeste elukvaliteeti mõnel muul moel.

Eesti parima mobiilirakenduse konkurss on suurim riiklik tehnoloogiakonkurss, millel osalevad juba toimivad lahendused. Konkursi võitjad saavad kõrgel tasemel tunnustuse Eestis. Lisaks on riigi korraldatud konkursside võidud seni avanud eestlastele uksi ka rahvusvahelistele konkurssidele, kus nende loodud rakendused on ka auhindu võitnud.

Rahvusvahelistel konkurssidel on edukad olnud näiteks GoSwift, Transferwise, Teleport Flock, Taxipal ning majandusaasta aruande esitamine Äriregistris.

Žürii hindab rakendusi, mis on kvaliteetsed, mugavad, millest tõuseb majanduslikku kasu või mis aitavad parandada inimeste elukvaliteeti mõnel muul moel. Eraldi vaadatakse ka rakenduste turvalisust ning rahvusvahelist potentsiaali.

Žürii esimehe Asko Seeba sõnul tasub mobiilirakenduste konkursile tulla lisaks auhinna võitmise lootusele ka sellepärast, et žüriis on head asjatundjad, kes hindavad laekunud töid põhjalikult. “Sellise testi läbimine on igale teenusele kindlasti väga kasulik tagasiside,” ütles Seeba.

Lisaks parima mobiilirakenduse peaauhinnale jagatakse välja auhinnad erasektori, avaliku sektori ja vabakonna kategooriates, samuti antakse välja NutiKaitse 2017 eriauhind rakendusele, mis on lahendanud kõige paremal moel kasutajaturvalisuse. Eraldi äramärkmise saab ka rahva lemmik.

Žürii hindab rakendusi, mis on kvaliteetsed, mugavad, millest tõuseb majanduslikku kasu või mis aitavad parandada inimeste elukvaliteeti mõnel muul moel. Rakendusi võivad esitada nii erafirmad, riiklikud organisatsioonid, vabakond kui ka üksikisikud.

Konkursile saab mobiilirakendusi esitada kuni 2. maini -https://konkurss.eesti.ee/kandideeri

Konkursi žüriisse kuuluvad Asko Seeba (Mooncascade), Margus Uudam (Karma.vc), Anna Piperal (e-Estonia Showroom, WSA Mobile), Kristel Viidik (Testlio.com), Lauri Läheb (NutiKaitse 2017), Tajo Oja (Fraktal) ja Rain Rannu (Fortumo)

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755