2. mai 2016
Jaga lugu:

Eesti kõige kallim riigiametnik on Taavi Kotka

Foto: Andras Kralla

Ametnike palkade äsja avaldatud ülevaatest selgub, et Eesti kõige suuremat kogutasu saav ametnik pole sugugi ministeeriumi ega ameti juht. Ta on hoopis majandusministeeriumi asekantsler ja endine ettevõtja Taavi Kotka. Talle järgnevad maksuameti juht ja peaminister.

Veel märtsis küsis Äripäev Taavi Kotkalt, kui suur on tema tasu ning Kotka vastas toona, et ei tea oma palka, kuid möönis, et on päris palju palka saav ametnik. „Kui oled erasektoris pensioni välja teeninud, siis ei mõtle, kui palju iga kuu laekub. Kindlasti ei tööta ma riigisektoris raha pärast,“ selgitas Kotka, kellel on praegu laual mitu tööpakkumist erasektorist.

Eelmise nädala lõpus avaldatud andmetest selgub, et e-residentsuse eestvedaja Kotka teenis mullu ligi 70 000 eurot (põhipalk + lisatasud) ehk keskmiselt üle 5800 euro kuus. Vaadake täispikka ametnike palgaedetabelit aripaev.ee veebist

Autor: Annika Kald, teemaveebide juht

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee