2. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kõige kallim riigiametnik on Taavi Kotka

Foto: Andras Kralla
Ametnike palkade äsja avaldatud ülevaatest selgub, et Eesti kõige suuremat kogutasu saav ametnik pole sugugi ministeeriumi ega ameti juht. Ta on hoopis majandusministeeriumi asekantsler ja endine ettevõtja Taavi Kotka. Talle järgnevad maksuameti juht ja peaminister.

Veel märtsis küsis Äripäev Taavi Kotkalt, kui suur on tema tasu ning Kotka vastas toona, et ei tea oma palka, kuid möönis, et on päris palju palka saav ametnik. „Kui oled erasektoris pensioni välja teeninud, siis ei mõtle, kui palju iga kuu laekub. Kindlasti ei tööta ma riigisektoris raha pärast,“ selgitas Kotka, kellel on praegu laual mitu tööpakkumist erasektorist.

Eelmise nädala lõpus avaldatud andmetest selgub, et e-residentsuse eestvedaja Kotka teenis mullu ligi 70 000 eurot (põhipalk + lisatasud) ehk keskmiselt üle 5800 euro kuus. Vaadake täispikka ametnike palgaedetabelit aripaev.ee veebist

Autor: Annika Kald, teemaveebide juht

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755