4. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Targa maja süsteemi pakkuja on pankrotis

Foto: Andras Kralla
Tartu ärimeeste Urmas Pasti ja Juhan Kolgi osalusega targa maja süsteemi pakkuv AS Yoga on ettevõtte juhi sõnul pankrotis investorite vahel tõusnud tüli tõttu, kirjutas Äripäev.

„Minu kümne aasta töö läks sinna. Selline kraaklus pole mitte ühegi areneva ettevõtte jaoks hea. Selliste investoritega mina rohkem koostööd teha ei taha,“ sõnas Yoga juht ja asutaja Priit Vimberg. 

Kahe nädala eest kuulutas kohus välja Yoga pankroti, täna toimus juba esimene kaht miljonit eurot ootavate võlausaldajate koosolek. Kõik 16 töötajat on koondatud.  

Tänavu ootasid ettevõtet ees viis paljulubavat projekti maailma suurfirmadega, kuid need kõik vajanuks rahastust. Raha, täpsemalt kuus miljonit eurot, jäi Vimbergi sõnul oktoobris Eesti investorite venitamise tõttu tulemata. Intel, HP ja Orange on mõned suured koostööpartnerid, kes jäid ootele ning on avaldanud nüüd Vimbergile kahetsust, et magusad projektid jäävad realiseerimata.

Vimberg aga kinnitas, et suurest investeeringust ilma jäämise ja firma pankroti taga on Kolgi-Pasti tandemi venitamine ja kraaklus Rootsi investoritega.

Igal Yogaga seotud osapoolel on kuulsusetu lõpu leidnud idufirma pankroti põhjustest oma nägemus. Loe sellest pikemalt Äripäevast ja saad ka teada, mida arvas investeeringust Yogasse tuntud investor. 

Yoga arendab intelligentset hoonesüsteemi, mis võimaldab juhtida nii kodus kui kontoris elektriseadmeid ja hoone tehnosüsteeme ühe arvuti, mobiili või teleri abil. Lisaks saab targa maja lahenduse abil jälgida, kui palju seadmed hoones energiat tarbivad ning teatud mahu täitumise korral lasta saata endale selle kohta meeldetuletus näiteks SMSiga saata.

Ettevõte kuulub Juhan Kolgile (OÜ JKO 37%), Urmas Pastile (OÜ Suveujula 37%) ja Telia Sonera AB-le (25%), juhatusse kuuluvad Priit Vimberg ja Krista Lagus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755