Autor: ITuudised.ee • 14. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn katsetab virtuaalsel linnakaardil kaasamist

Foto: Andras Kralla
Tallinna Linnaplaneerimise Amet katsetab uutmoodi kaasamisvahendit ja kutsudes linlasi Põhja-Tallinna avalikul ideekorje kaardil tegema linnaruumi paremaks muutmise ettepanekuid.

Tallinna Linnaplaneerimise Amet kogub inimestelt ettepanekuid avalikule kaardirakendusele esmakordselt. Linna geoinformaatikud katsetavad, kuidas taoline kaasamismeetod lihtsa GIS tootena töötab, samuti selgub, milline on inimeste aktiivsus läbi kaardilahenduse ettepanekute esitamiseks.

Linnaplaneerijad korraldavad ideekorje Põhja-Tallinna üldplaneeringu avalikule kaardile, et koguda asukohastatud inimeste ideid ja ettepanekuid, mida järgmise 20 aasta perspektiivis linnaosa planeerimisel, detailplaneeringute ja projekteerimistingimuste koostamisel arvestada võiks. Eelkõige oodatakse inimeste mõtteid ligi- ja läbipääsude, rannapromenaadi, vaadete säilitamise, linnaväljakute, oluliste haljakute jne kohta.

„Ideekorje eesmärk on kutsuda kodanikke aktiivselt kaasa mõtlema, et saada väärtuslikku sisendit Põhja-Tallinna linnaosa üldplaneeringusse,“ lausus linna peaarhitekt Endrik Mänd.

Ettepanekuid saab kaardile sisestada 8. juulist - 31. augustini aadressil gis.tallinn.ee/ideekorje/

 

Esineda võib olematuid ehitisi

„Ideekorje näol on tegemist visioonikaardiga, millel on info nii olemasoleva kui planeeritava kohta,“ selgitas Tallinna peaarhitekti büroo linnaplaneerija Jaak-Adam Looveer. „Seepärast ei tasu üllatuda, kui avastate kaardilt mõne linnaväljaku või kaubanduskeskuse, mida hetkel veel ei eksisteeri.“

Looveer selgitas, et nii linnaosas elavate kui teiste linnaruumi arengust huvitatud inimeste mõtted ja ettepanekud kaardile kogudes on edasine infovahetus täpsem ja selgem.

Põhja-Tallinna linnaosa üldplaneeringu koostamine algatati juba 2006. aastal, et kehtivat Tallinna üldplaneeringut Põhja-Tallinna piirkonna osas kaasajastada. Põhja-Tallinna üldplaneeringu tööversioon on leitav Tallinna kodulehelt.

Ideekorje viiakse läbi Kesk-Läänemere programmi projekti Baltic Urban Lab raames.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755