Autor: Jaan Pillesaar • 18. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti vajab uut tõusu ja restarti, mitte majanduse külmutamist ja külmkapi peenhäälestamist

Foto: Meeli Küttim
Inimesed on küsinud, miks ma arvan, et Allar Jõks võiks olla hea president, kirjutab Jaan Pillesaar oma Facebooki postituses ja annab teada, et vastab siis kõigile. Muuhulgas hindab Pillesaar Jõksi oskust teha erapooletuid otsuseid, julgust toetada mõistlikke majandusotsuseid ja arvab, et selliste omadustega president võiks aidata tuua Eestile uue tõusu.

President on eelkõige erapooletu ja õiglane põhiseaduse valvur, rahva ja riigi esindaja. Tean, et 25 aastat kohtuniku, õiguskantsleri ja advokaadina töötanud Allar on pädev riigikogust tulevate seaduste hindaja. Allar lähtub rahva ja riigi, mitte erakondade ja nende sõprade huvidest.Olen Teenusmajanduse Kojas aastate jooksul näinud, kuidas Allar on aruteludes lähtunud faktidest, seadusest ja õiglusest. Igas erapooletust nõudvas küsimuses kaalub Allar kõiki argumente, mitte ainult ühe poole omasid.Allar on ausa ja läbipaistva riigi pooldaja. Nii õiguskantslerina kui kodanikuna on ta olnud vastu kallutatud seadusloomele, sundpolitiseerimisele ja erakondade varjatud rahastamisele. Eks see on ka põhjus, miks ämma kapist ja/või riigiettevõtetest raha saavad isikud Allarit ei salli.Erinevalt teistest kandidaatidest on Allar töötanud viimased aastad ettevõtluses ja teab, kui raske on luua uusi töökohti ja tuua sisse väliskapitali. Eesti on täna äärmuslikult kaldu kapitali omanike huvide poole ning oma tööga väärtuse loojate vastu. Ehkki presidendil ei ole tegevvõimu, saab president palju ära teha sõnumi kandjana ja edastajana. Allaril on julgust toetada mõistlikke majandusettepanekuid. Eesti vajab uut tõusu ja restarti, mitte majanduse külmutamist ja külmkapi peenhäälestamist.

Jõudu, Allar Jõks :)

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052