31. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juhtkond ja Helmes ostsid MarkITi ASI-lt välja

Foto: Andres Haabu
IT-ettevõtte MarkIT juhtkond ja ettevõtte esimene investor Helmes ostsid välja Ambient Sound Investmentsi osaluse.

MarkIT juhtkond ja ettevõtte esimene investor Helmes on lõpuni viinud ostutehingu, millega omandasid võrdsetel alustel Ambient Sound Investmentsi (ASI) osaluse MarkIT Holding ASis.

Sellega omandasid ettevõtte juhtkond ja võtmetöötajad firma Stars En Prixi kaudu tehinguga ettevõttes 60protsendilise kontrollosaluse. Helmes jätkab ettevõttes 40protsendilise vähemusosalusega ja investorina. 

ASI investeeris MarkITsse 2006. aastal 2 miljonit eurot. Investeeringu eesmärk oli MarkIT laienemine Euroopas ja see eesmärk on nüüdseks täidetud. Markit tegevjuht Andres Agasild märkis, et kuigi tehingu detaile osapooled ei avalikusta, hinnati ettevõtte väärtuseks tehingu ajaks 19,2 miljonit eurot ja ASI väljumishinnaks 5,8 miljonit.

Agasild kommenteeris, et tegelikult on firmas taastunud algne seis. ASI väljumine ei tulnud firmale ootamatult, vaid oli mõnda aega planeeritud. ”See oli tegelikult ootuspärane, Ambient Sound Investments on meiega juba kümme aastat kaasas olnud, see on investori jaoks päris pikk aeg,” kommenteeris ta. Agasilla sõnul tuli ASI pardale selleks, et rahvusvahelisele turule kiiremini laieneda, kui oma vahendid toona seda võimaldasid. Nüüd soovib firma aga sama visiooniga jätkata.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755