ITuudised.ee  • 16. september 2016
Jaga lugu:

Esimene Eesti fintech-firma Silicon Valley ärikiirendis Y Combinator

Foto: Andras Kralla

Eesti ettevõtja Hendrik Roosna pääses oma idufirmaga Silicon Valley ihaldatuimasse ärikiirendisse. Tema projekti esimesteks investoriteks olid näiteks Gmaili ja Yahoo loojad ning mitmed teised USA riskikapitalistid, kirjutas Äripäev.

"Selline kogemus on USAs CVs parem kui Cambridge’i ülikooli diplom, sellega sa saad otse investorite juurde, sind kuulatakse alati ära,“ sõnas Roosna.

Roosna alustas Silicon Valleys Upgraded Technologiesi nimelise firmaga tänavu suvel. Tegemist on uudse fintech-platvormiga, mis arendab edasi erinevate seadmete väärtuse ajas muutumise analüütikat, sidudes selle finantseerimise ja kindlustusega.

„Tundsin, et turul on vajadus uurida asjade väärtuse ajas muutumist. Ehk kui palju on väärt telefon aasta hiljem,“ selgitas Roosna.

Upgraded on esimene Eesti fintech-firma Silicon Valley ärikiirendis Y Combinator ning teine Eestiga seotud firma alates 2005. aastast. Sealt on koos mitmemiljonilise investeeringuga tuule tiibadesse saanud ka Click & Grow.

Programmi tingimused olid, et ettevõte asutatakse USAs, Y Combinator investeerib sellesse 120 000 dollarit ja saab 6% osaluse.

Projekti investeeris koos teiste Eesti investoritega ka rahvusvahelist mobiilimaksete teenust pakkuva Fortumo asutaja Rain Rannu. Rannu sõnul on selleks, et Silicon Valleys läbi lüüa, vaja paljude asjade kokkulangemist. „Head ideed, õiget tiimi just konkreetse probleemi lahendamiseks, suurt potentsiaalset turgu, head ajastust ja tugevat elluviimisvõimekust,“ loetles Rannu.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt