10. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võrgulahendus pilveteenusena - Cisco Meraki tuleb appi

Maailm meie ümber on pidevas muutumises. Muutumises lihtsuse poole. See omakorda eeldab paindlikust ning nutikaid lahendusi ka meie igapäevaselt tarbitavatelt teenustelt ja tehnoloogiatelt. Kui veel 5 aastat tagasi oli hästitoimiva IT taristu eelduseks märkimisväärne investeering riist- ning tarkvarasse, on ka selles vallas viimastel aastatel toimunud ning toimumas teatud mõttes revolutsioon - investeeringud “rauda” on asendumas tänapäeva nutikate, teenusepõhiste lahendustega. Selliseid arenguid nägi ette ka grupp Massachussettsi ülikooli tudengeid, luues 2006. aastal Meraki - pilvehaldusel põhineva võrgutaristu, millest tänaseks on saanud Cisco Meraki.

Cisco Meraki tooteportfell koosneb erinevatest kaughallatavatest võrgukomponentidest, sh wifi, switching, turvalahendused, VOIP, MDM ning hiljuti lisandunud turvakaamerad. Kõik mainitud lahendused on juhitavad ühtses pilvepõhises halduskeskkonnas, mis asub hajutatult üle maailma asuvates erinevates andmekeskustes. See võimaldab kliendil saada enda IT taristust ülevaade igal ajahetkel ja igaltpoolt - kusjuures haldus on võimalik nii Meraki veebipõhises haldusliideses kui ka nutiseadme rakenduses. Seadmete suhtlus halduskeskonnaga toimub üle krüpteeritud kanali, mis on Cisco Meraki enda poolt välja töötatud ning optimeeritud väga väikese andmemahu peale. Samuti ei pea kasutaja muretsema oma andmete turvalisuse pärast - halduskeskkonda saadetakse ainult seadmete haldust hõlmav metadata ehk seadmetöö ja seadistusstatistika ning kasutaja andmed sinna ei jõua.

Cisco Meraki terviklahendusi kasutatakse ka peatselt avatavas Spring Hubis, mille tegemistest on võimalik ülevaadet saada 20. oktoobril toimuval H2R Live! Tehnoloogiakonverentsil. Kogu konverentsi võrgutaristu baseerub ka Cisco Meraki lahendustel.

Spring Hub koondab startuppe ja teisi ettevõtlike indiviide ja ka organisatsioone nii Eestist kui välismaalt, pakkudes neile ühist avatud kontoripinda, harivaid sündmusi ja äri edendavaid lisateenuseid. Spring Hubis hakkavad töötama umbes 300 inimest, kelle jaoks üks esmaseid vajadusi on ülikiire internet, kvaliteetsed videokonverentsilahendused ning turvalisus.

Spring Hubi jaoks olulised märksõnad teenusepakkuja valikul olid töökindlus koos kasutajasõbralikkusega ja kõrge kvaliteet. “Kaalusime erinevaid pakkujaid kuniks jõudsime H2R Solutionsi pakutava Cisco Meraki lahendusteni, mis jäid koheselt silma innovaatilisuse, kvaliteedi ja lihtsasti hallatava süsteemiga, mida saan teha isegi mobiilist,” selgitas Spring Hubi tegevjuht Enelin Paas.

Autor: Harri Uljas, H2R tehnoloogiajuht

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755