Autor: Aali Lilleorg • 16. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hyrlesi juht: inimesi lihtsalt ei ole ja paljud ettevõtted on kaustiku tasandil

Foto: Raul Mee
Turult töötajaid leida on aina keerulisem ja muud ei jää üle, kui võtta kasutusele robotid, rääkis automatiseerimisest ja digitaliseerimisest metallitööstusettevõtte Hyrles tegevjuht Urmo Sisask konverentsil Tööstuse Äriplaan 2017.

„Meil oli kandideerimine ja kaheksa CV-d. Kaks teatasid, et nad ei saa ikka tulla, kuus ei teatanud midagi ja kohale ka ei tulnud. Inimesi lihtsalt ei ole võtta ja jääbki üle kasutada roboteid,“ ütles Urmo Sisask oma ettekandes.

Sisask rääkis, et Hyrles tegeleb pidevalt arendusega ja üks suund ongi automatiseerimine ning et tootmise digitaliseerimist on vaja selleks, et meil ei juhtuks seda, mis on juhtunud Soomes või Rootsis, et tootmine kolib sinna, kus on odavam toota.

„See tähendab erinevate ja uute programmide kasutuselevõttu ja investeeringud tähendavadki investeerimist ka programmidesse ehk IT-sse,“ rääkis ta.

Urmo Sisask toonitas veel oma ettekandes, et innovatiivsete lahenduste vastu ei ole mõtet võidelda. „Olgu see UBER või Airbnb või mõni muu uus võimalus. Need tulevad niikuinii,“ ütles ta.

Kui pidada silmas erinevaid e-teenuseid Eestis, siis on riik väga arenenud, kuid ettevõtete digitaliseerimises oleme tublisti maha jäänud, lisas Sisask. „Paljud ettevõtted on Eestis veel kaustiku tasandil, oleks aeg minna üle Excelisse, seejärel ERPi ja siis juba digitaliseerida protsessid,“ soovitas ta.

Loe pikemalt teemaveebist Tööstusuudised.ee

IKT Aastakonverentsil 25.10 räägivad

Valdo Kalm, Andres Kitter ja Agnes RoosIT valdkonna arengutest erinevates ettevõtetes.Ott Pärna räägib töö ja oskuste tulevikuväljavaadetest.Äripäeva IT ja telekomi valdkonna TOPi võitjad saavad sõna.Mitmeid teisi huvitavaid ettekandeid ja esinejaid! 

Tutvu programmiga ja registreeru SIINSoodushinnaga registreerimise viimane päev on 17. oktoober

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755