Autor: ITuudised.ee • 27. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lekkisid riigiametnike tööalased e-posti aadressid

Foto: Pixabay
Riigi Infosüsteemi Ameti küberturvalisuse teenistuse septembrikuu ülevaate kohaselt lekkisid Dropboxi kaudu Eesti kõrgete riigiametnike tööalased e-posti aadressid ja pilveteenuses kasutatud paroolid.

Internetis sai kättesaadavaks Dropboxi pilveteenusest neli aastat tagasi varastatud kasutajakontode andmebaas, milles on teavet 68 miljoni kasutaja kohta.

Küberturvalisuse teenistus analüüsis neid andmeid ja leidis suure hulga Eesti kõrgete riigiametnike ja oluliste asutuste töötajate Dropboxi kontode infot, kes olid kasutanud oma tööalaseid e-posti aadresse avalikku pilveteenusesse sisenemiseks ja kes selle juures kasutasid mitmel puhul nõrga turvalisusega parooli.

Seega sai selles andmekogus leidunud info abil rünnata nii inimeste ametialaseid kontosid kui nendega seotud asutusi ja kuna andmed varastati juba mõnda aega tagasi, võivad paroolid olla tänaseks lahti murtud ja konto üle võetud. Jätkame analüüsi ja informeerime asutuste turvajuhte leidudest.

Allikas: Riigi Infosüsteemi Amet

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755