Autor: ITuudised.ee • 3. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-riigi Akadeemia aitab Küprosel juurutada elektroonilise identiteedi

Foto: Pixabay
E-riigi Akadeemia ning Küprose Valitsus sõlmisid koostöölepingu, et toetada elektroonilise identiteedi ning digitaalse allkirja juurutamist Küprosel.

E-riigi Akadeemia ekspertide ülesandeks on nõustada Küprose Valitsust kontseptsiooni väljatöötamisel, tehnilise lahenduse kirjeldamisel ning hanke läbiviimisel. 

"Projekti esimeses etapis töötame koostöös Küprose valitsusasutustega välja nende ja Euroopa Liidu digitaalse ühisturu vajadustele vastava elektroonilise identiteedi kontseptsiooni. Seejärel aitame leida sobivad partnerid avaliku võtme infrastruktuurile tugineva lahenduse sujuvaks juurutamiseks,” selgitas projektijuht Sandra Roosna.

Roosna märkis, et lisaks elektroonilisele identiteedile soovib Küprose valitsus rakendada ka Eesti edulooks nimetatud digitaalse allkirjastamise lahendust, mille igapäevane kasutus on aidanud Eestil säästa 2% SKPst. 

E-riigi Akadeemia partneriks on Küprose Presidendi Kantselei avaliku halduse reformi meeskond, kes on oluliseks lüliks kohalike osapoolte vahel teabe vahendamisel ning tegevuste käivitamisel. 

Elektroonilise identiteedi juurutamise läbirääkimised algasid käesoleva aasta teises kvartalis, tuginedes 2016. aastal jaanuaris sõlmitud Eesti ja Küprose vahelisele vastastikuse mõistmise memorandumile. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755