Autor: Aali Lilleorg • 9. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Trinidad Wiseman liitis üheks tervikuks kasutajakogemuse disaini ja tarkvaraarenduse

Foto: Pixabay
Ühinesid Baltimaade üks suurimaid kasutajakogemuse disaini ettevõtteid Trinidad Consulting ja kogenud tarkvaraarendaja Wiseman Interactive.

Uue ettevõtte nimi on Trinidad Wiseman ning selle 2016. aasta käibeks prognoosivad osapooled üle 2,5 miljoni euro. Ettevõttel on kaks kontorit – Tallinnas, Tehnopoli tehnoloogialinnakus ning Rakveres.

Trinidad Consulting on hiljuti viinud edukalt lõpuni rahvusvahelise riigihangete portaali Tenders Electronic Daily projekti ja võitnud mitmeid projekte Eestis, Iirimaal ja Sloveenias. Oluline suund ettevõtte jaoks on laienemine välisturgudele.

Ettevõtte tegevjuhi Ander Tenno sõnul on ühinemine loogiline samm tervikliku teenuse pakkumise suunas: „Oma algusaastatel võtsime vastu strateegilise otsuse, et arendusega me ei tegele, kuid järjest rohkem hakkas tunduma, et parim tulemus tuleb tihti siis, kui kogu ahel – analüüs, kasutajakogemuse disain ja tarkvaraarendus – on meie kontrolli all."

Wiseman Interactive’i tegevjuht Marko Leppik ütles, et suur roll oli ka ettevõtete varasemal koostööl ja ühistel väärtustel. „Kuna meie ühised projektid on olnud viljakad ja ettevõtted jagavad sama tulevikunägemust, siis olime ühinemisläbirääkimisteks väga avatud. Ka nime osas saime kiiresti kokkuleppele – mõlemale poolele tundus, et tegemist pole ühinemisega, kui ühe ettevõtte kaubamärk lihtsalt kaob."

Ühinemisega tekkis rohkem kui 50 töötajaga ettevõte, kus on koos analüüsi- ja arendusvõimekus ning saab Leppiku hinnangul ette võtta huvitavaid projekte nii Eestis kui väljaspool.

Kuidas edasi?

Plaanidest lähemalt rääkides lausub Tenno, et uueks suunaks on võetud veebiarendus – iseteeninduskeskkonnad, veebid-portaalid ning e-kommertsi lahendused. Põhjuseks nimetab ta suuri arendusmajasid, kes on ettevõttele head partnerid ja nendega konkureerida ei soovita, ei projektide ega tööjõu osas. "Seetõttu ei hakka me tegelema arendusega Java või .NET tehnoloogiaplatvormil,“ rääkis Tenno.

Ühinemise käigus eraldatakse Trinidad Consulting OÜ-st Atlassiani ja AppDynamicsi litsentsimüügi ning -nõustamisega tegelev üksus.

Kõik ühinemisega seotud juriidilised tegevused viiakse lõpuni lähikuudel. Seni teenindatakse kliente tänaste juriidiliste isikute (Trinidad Consulting OÜ ja Wiseman Interactive OÜ) kaudu.

Trinidad Consulting on Baltimaade üks suurimaid kasutajakogemuse disaini ja ärianalüüsi ettevõte. Firma klientide hulka kuuluvad muuhulgas Tallink, City24, Elisa, Telia, Bigbank, erinevad arendusettevõtted, EL institutsioonid Sloveenias ja Iirimaal ning suuremad Eesti ministeeriumid ja muud riigiasutused. Trinidad Consulting on olnud Äripäeva Gasell juba viimased 4 aastat.

Wiseman Interactive on 12 aastat tegutsenud veebi- ja tarkvararenduse ettevõte, kes on spetsialiseerunud moodsamatele tehnoloogiatele, sh Drupal, PHP, NodeJS, Angular, React, MongoDB jms. Wisemani pikaajaliste klientide hulka kuuluvad Riigikantselei, Välisministeerium, Tallinna Ettevõtlusamet, Tartu linn, Keskkonnaministeerium, Eesti Kunstimuuseum, Hooandja, Nordic Digital, PERH, Celsius Healthcare, Maanteeamet, EAS jpt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755