Autor: ITuudised.ee • 10. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti – Norra innovaatiline e-lahendus pälvib Euroopas tähelepanu

Foto: E-kviitung
Eestis ligi 20 tonni paberit aastas säästa võimaldav E-kviitungi projekt pärjati Tallinna ettevõtlusauhindadel Ökouuendus 2016 tiitliga. Lisaks on projekt pälvinud positiivset tähelepanu Euroopa Äriauhindade ning Norra Innovatsiooniauhindade jagamisel.

E-kviitung on uudne teenus, mis aitab kaupmeestel ja ostjatel loobuda täielikult paberkviitungitest ja hallata mugavalt kviitungeid ühes turvalises keskkonnas. Projekti partnerettevõtte ja tehnoloogilise lahenduse kontseptsiooni väljatöötamise eest vastutava ettevõtte Helesinine Konsultatsioonid juhi Raul Ennuse sõnul ei ole ettevõtmise puhul tegemist lihtsalt ühe andmebaasi loomisega, kus on võimalik kviitungeid säilitada, vaid mugava ja laiu võimalusi pakkuva teenusega. „Meie näeme seda justkui baasprojekti, mis avab võimalused väga paljude muude teenuste arendamiseks,“ selgitab Ennus. „E-kviitungi teenuse abil on võimalik luua väga erinevaid muid lahendusi, näiteks aidata inimestel tervislikult toituda, oma pere või reisi eelarvet juhtida või kiirendada kordades oma ettevõtte raamatupidamisprotsesse,“ selgitas Ennus, kelle sõnul kandideeris E-kviitung ka Euroopa Äriauhindade finaali ning jõudis Norra innovatsioonipreemia nominendiks.

E-kviitung on Ennuse sõnul innovaatiline lahendus ka globaalsel skaalal. „Projektimeeskond teeb Põhjamaade sarnaste initsiatiividega tihedalt koostööd, kuid just Eestis on tänu meie riigi väiksusele võimalik erinevaid häid lahendusi kõige kiiremini rakendada,“ selgitas Ennus.

E-kviitungi projekti teostab rahvusvaheline konsortsium, kuhu kuuluvad Eestist juhtivpartner Omniva, Helesinine Konsultatsioonid, Telia Eesti AS, Trinidad Consulting OÜ ja MTÜ IKT Demokeskus ning Norrast Authente AS. Projekt on toetatud Norra-Eesti toetusprogrammist “Keskkonnasõbraliku innovatsiooni arendamine IKT abil".

Konkursi “Ökouuendus 2016” eesmärk oli tunnustada uute innovaatiliste lahenduste tuntavat positiivset mõju keskkonnale, edendada säästlike lahenduste laiemat kasutamist ning anda elanikkonnale teavet keskkonnateadlikest ökouuendusi välja töötanud ettevõtetest.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755