Autor: ITuudised.ee • 10. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

80. juubelit tähistanud Kitman Thulema astub digitaalse protsessijuhtimise ajastusse

Kitman Thulema juht Ilo Rannu
Foto: Kitman Thulema
Kaubanduse, büroo ja avaliku ruumi sisustuse arendaja ja tootja Kitman Thulema astub üheksandale kümnendile vastu tehnilise võimekusega, mis võimaldab täielikult üle minna digitaalsele protsessijuhtimisele.

Väärikat sünnipäeva oma Tallinnas Kesk-Sõjamäe tänaval asuvas tootmishoones tähistanud Kitman Thulema edu seisneb ettevõtte juhi Ilo Rannu sõnul võimes end pidevalt ümber mõtestada.

“Oleme põllutööriistu tootnud tehasest kasvanud piirkonna üheks modernsemaks ja innovaatilisemaks sisustuse arendajaks. Meie loodut võib kohata kõikjal Eestis toidupoodidest raamatukogude ja kontoriteni, aga ka väga paljudes välisriikides” ütles Rannu. “Meie kliendid ei oota masstoodangut, vaid kõrgetasemelisi erilahendusi. Üleminek digitaalsele protsessijuhtimisele võimaldab olla veelgi personaalsem ning tõsta tarne- ja kvaliteedikindlust.”

Rannu lisas, et Kitman Thulema jaoks on oluline vaadata kaugemale kui ettevõtte ärihuvid. Sel põhjusel alustati eelmisel aastal projekti nimega “Mööbli lennuväli”, mille eesmärk on tõsta Eesti disainerite taset tööstuslikult toodetava mööbli disainimiseks. Projektist peaks võitma paljud mööblitootjad, kellel peale projekti avaneb võimalus nende samade disaineritega koostööd tegema hakata.

“Täna on meil karjuv puudus kogemustega disaineritest, kes suudaks ja tahaks koos ettevõtetega tootearenduses töötada,” sõnas Rannu. “Pisut enam kui aasta jooksul on meie inkubaatoris osalenud tosinkond noort disainerit nii Eestist kui välismaalt. Koostöös inseneridega luuakse loovlahendustest päris tooted ehk pannakse idee reaalselt toimima.”

Rannu tõstis esile, et viimaste aastate investeeringud loodussõbralikesse lahendustesse on avaldanud head mõju tootlikkusele ja üldisele kvaliteedile.

“Me ei saa eksisteerida loodusest eraldi. Iga valmiv toode tähendab looduse jaoks koormust. Seepärast kasutame materjale ja tehnoloogiaid, mis võimalikult vähe reostavad keskkonda ega oma kahjulikku mõju inimeste tervisele,” lausus Rannu.

Kitman Thulema toodab sisustust kaubandusettevõtete, büroode ja avalikke institutsioonide (koolid, raamatukogud jm) jaoks, samuti külmtehnikat. 80. juubeli tähistamisel osales kokku 250 inimest.

60% Kitman Thulema toodangust (kaubandussisustus, metallmööbel, küttekolded ja postkastid) läheb ekspordiks. Ettevõttes töötab enam kui 100 inimest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755