Autor: Aali Lilleorg • 30. november 2016

Eesti riigipea kutsus Slush'i avaüritusel osalejaid liituma e-Eesti eksklusiivse klubiga

Autor: Aali Lilleorg

President Kersti Kaljulaid lausus tervitussõnad eile õhtul Helsingis toimunud tehnoloogiakonverentsi Slush avaüritusel, rääkis innustavalt e-Eesti eduloost ja kutsus kohalolijaid hakkama e-residentideks.

Riigipea esines oma sõnavõtuga Slush'i ametlikul avapeol "Enter e-Estonia", mida korraldasid Tallinn Music Week, EASi välisinvesteeringute keskus ja e-residentsuse programm ja millega tähistati ühtlasi Eesti e-residentsuse programmi 2. sünnipäeva.

"Tänu e-Eesti võimalustele suudame me täna, kuigi meid on vaid pisut üle miljoni, teha kümne minutiga kümme miljonit makset, sooritada kümme miljonit päringut, allkirjastada kümme miljonit lepingut. Seda ei suuda meist ka kümme korda suuremad riigid. Aga hea uudis on see, et kõigil on võimalik selle meie eksklusiivse klubiga liituda. Nüüd juba kaks aastat. Igaühele meist on antud kuni 100 aastat siin planeedil elada – miks mitte kasutada seda aega palju efektiivsemalt?" küsis president Kaljulaid.

Riigipea kutsus tehnoloogiamessile kogunenuid üles ka hakkama Eesti e-residentideks. "Kui te jääte ootama, et need võimalused ise ka teie kodumaale jõuavad, võib see päris pikalt veel aega võtta ning konkurendid on teist kohe paar aastat ees," ütles president Kaljulaid ning rõhutas, et e-Eesti on ka kõige läbipaistvam ärikeskkond maailmas.

Täna kohtus president Kaljulaid Slush'il Norra kroonprints Haakoniga ja Eesti ning teiste riikide ettevõtjate ja tehnoloogiavaldkonna eestvedajatega. 

Slush on 30. novembrist 1. detsembrini Helsingis toimuv regiooni ligi 17 000 osalejaga tehnoloogiakonverents, kuhu koonduvad startup-ettevõtjad, investorid ja muud tehnoloogiagurud nii Euroopast kui ka kaugemalt. Konverentsile oodatakse ligi 2000 idufirmat, 800 investorit ning 700 ajakirjanikku 124 riigist.

President Kersti Kaljulaid ja Norra kroonprints Haakon Slushi'l
Autor: Slush Media/ Kai Kuusisto
Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112