Autor: Aali Lilleorg • 30. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti riigipea kutsus Slush'i avaüritusel osalejaid liituma e-Eesti eksklusiivse klubiga

Foto: Aali Lilleorg
President Kersti Kaljulaid lausus tervitussõnad eile õhtul Helsingis toimunud tehnoloogiakonverentsi Slush avaüritusel, rääkis innustavalt e-Eesti eduloost ja kutsus kohalolijaid hakkama e-residentideks.

Riigipea esines oma sõnavõtuga Slush'i ametlikul avapeol "Enter e-Estonia", mida korraldasid Tallinn Music Week, EASi välisinvesteeringute keskus ja e-residentsuse programm ja millega tähistati ühtlasi Eesti e-residentsuse programmi 2. sünnipäeva.

"Tänu e-Eesti võimalustele suudame me täna, kuigi meid on vaid pisut üle miljoni, teha kümne minutiga kümme miljonit makset, sooritada kümme miljonit päringut, allkirjastada kümme miljonit lepingut. Seda ei suuda meist ka kümme korda suuremad riigid. Aga hea uudis on see, et kõigil on võimalik selle meie eksklusiivse klubiga liituda. Nüüd juba kaks aastat. Igaühele meist on antud kuni 100 aastat siin planeedil elada – miks mitte kasutada seda aega palju efektiivsemalt?" küsis president Kaljulaid.

Riigipea kutsus tehnoloogiamessile kogunenuid üles ka hakkama Eesti e-residentideks. "Kui te jääte ootama, et need võimalused ise ka teie kodumaale jõuavad, võib see päris pikalt veel aega võtta ning konkurendid on teist kohe paar aastat ees," ütles president Kaljulaid ning rõhutas, et e-Eesti on ka kõige läbipaistvam ärikeskkond maailmas.

Täna kohtus president Kaljulaid Slush'il Norra kroonprints Haakoniga ja Eesti ning teiste riikide ettevõtjate ja tehnoloogiavaldkonna eestvedajatega. 

Slush on 30. novembrist 1. detsembrini Helsingis toimuv regiooni ligi 17 000 osalejaga tehnoloogiakonverents, kuhu koonduvad startup-ettevõtjad, investorid ja muud tehnoloogiagurud nii Euroopast kui ka kaugemalt. Konverentsile oodatakse ligi 2000 idufirmat, 800 investorit ning 700 ajakirjanikku 124 riigist.

President Kersti Kaljulaid ja Norra kroonprints Haakon Slushi'l
Foto: Slush Media/ Kai Kuusisto
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755