Autor: ITuudised.ee • 2. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ProgeTiigri programm pälvis üleeuroopalise tunnustuse

Foto: Kuvatõmmis hitsa.ee
Euroopa Komisjon andis esmakordselt välja auhinnad digitaalseid oskusi arendavatele projektidele, nelja Euroopa parima haridusprojekti hulka valiti ka Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse ProgeTiigri programm.

„European Digital Skills Award 2016“ tiitlile kandideeris 258 projekti üle kogu Euroopa, nendest valiti välja 16 finalisti neljas kategoorias. Tunnustati projekte, mis julgustavad inimesi arendama oma digitaalseid oskuseid nii töö ja hariduse valdkonnas kui ka igapäevaelus üldiselt. Põhilisi kriteeriume oli projekti mõjukus, aga ka korratavus ehk võimalus sarnast projekti teistes riikides kasutusele võtta.

ProgeTiigri programm valiti haridusvaldkonna nelja parema hulka. Lisaks ProgeTiigri programmile pääsesid finalistide hulka ka Ungari projekt “Programmeerimislaager majanduslikult vähekindlustatud lastele”, Poola projekt “Kodeerimismeistrid” ning Itaalia programm “Tulevikuprogramm”. Võitjaks kuulutati Ungari projekt "Programmeerimislaager majanduslikult vähekindlustatud lastele".

„Eesti programmi eduks on valdkonna üleriigiline koordineeritus ja muidugi ka riiklik finantsiline ja poliitiline toetus,“ tõi välja ProgeTiigri programmijuht Mari-Liis Peets. „Kui riigi prioriteedid on arengueeldus, siis tegelik töö toimub rohujuure tasandil – edu taga on tublid õpetajad, kes on avatud uutele ideedele, meetoditele ja tehnoloogia kasutamisele.“ Lõpptulemusena on ju oluline, et lapsed tunneksid ennast tehnoloogia kasutamisel kindalt ja saaksid hakkama tuleviku töökohtadel, lisas Peets.

ProgeTiigri programmi eesmärk on arendada õppijate tehnoloogilist kirjaoskust ning digipädevusi. Programmi fookuses on kolme põhivaldkonna – inseneriteadused, disain ja tehnoloogia ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia – integreerimine õppeprotsessi.

Mis on ära tehtud?

Programmi raames on koolitatud rohkem kui 3000 õpetajat, erinevatel õpilaskonkurssidel on osalenud üle 1200 lapse. Ligi 300 õppeasutust on varustatud robootika ja tehnoloogiavidinatega. Samuti on loodud digitaalsete õppematerjalide ja töövahenditega veebipõhine kogumik, mida õpetajad õppetöö läbiviimisel kasutada saavad. Programmi toel on 13-sse maakonda loodud haridustehnoloogide ja europa õpetajate võrgustikud, kus sajad inimesed toetavad tegevuste läbiviimist ka maakondlikul tasandil.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052