Autor: ITuudised.ee • 31. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HITSA juhatuse esimees lahkub ametist

Erki Urva
Foto: Raul Mee
Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) nõukogu otsustas kutsuda tagasi juhatuse liikme Erki Urva, kes on ametis olnud alates 2011. aasta novembrist.

HITSA nõukogu esimehe ja Haridus- ja Teadusministeeriumi planeerimise asekantsleri Kadri Maasiku sõnul on nõukogu liikmed Erki Urvale tänulikud tema panuse eest asutuse juhtimisse. „Erki Urva viis nelja aasta eest edukalt ellu kolme IT-ga tegeleva asutuse – Eesti Infotehnoloogia Sihtasutuse, Tiigrihüppe Sihtasutuse ning Eesti Hariduse ja Teaduse Andmesidevõrgu – ühendamise, mille põhjal HITSA loodigi. Praegu on toimumas asutuse ülesannete ümber korraldamine ning uute sihtide seadmine. Nõukogu jõudis arusaamisele, et selleks on mõistlik värskendada ka juhatuse koosseisu,“ selgitas Maasik muudatuste tagamaid.

Erki Urva: „Olen tänulik oma kolleegidele, kellega koos on üles ehitatud HITSA, täidetud peamised tegevuseesmärgid ning saavutatud laialdane siseriiklik ning rahvusvaheline tuntus. Soovin kõigile edu uue tegevusstrateegia väljatöötamisel ja elluviimisel.“

Konkurss uue juhatuse liikme leidmiseks kuulutatakse välja 3. aprillil.

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse eesmärk on IT-hariduse toetamine ja tänapäevase tehnoloogia juurutamine kõikide tasemete haridusasutustes, nende varustamine moodsate infosüsteemidega, ning kõrge kvalifikatsiooniga IKT-spetsialistide ettevalmistamise tagamine. HITSA asutati Tallinna Tehnikaülikooli, Tartu Ülikooli, Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu ja AS Eesti Telekomi koostöös.

HITSA nõukogu moodustavad Kadri Maasik (esimees, Haridus- ja Teadusministeerium), Jaak Aaviksoo (Tallinna Tehnikaülikool), Volli Kalm (Tartu Ülikool), Hele Tammenurm (Telia Eesti AS), Ants Sild (Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit ), Virge Ong (Eesti Koolijuhtide Ühendus), Tarmo Loodus (Eesti Kutseõppe Edendamise Ühing) ja Margus Lehesaar (Rahandusministeerium).

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755