Autor: ITuudised.ee • 9. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Auto rääkis tehnoloogiamessil Mihkel Rauaga

Foto: Kuvatõmmis
Mihkel Raud blogis Las Vegases äsja toimunud maailma suurimalt tehnoloogiamessil CES, kus talle näidati rääkivaid ja juhi tervisenäitajaid mõõtvaid autosid.

“Kõik suured autofirmad on CESil kohal. Mercedes Benz, Honda, Hyundai, Chrysler ja mitmed teised demonstreerivad siin oma uuenduslikke lahendusi,” kirjutab Mihkel Raud oma blogis.

Mihkel Raud: “Hyundai kontseptauto näeb välja nagu ulmefilmis: rooli pole, masin räägib juhiga nagu KITT kultussarjas “Knight Rider” ja spido- ning tahhomeetrite asemel on ekraan, millelt saad töölt koju sõites uut komöödiafilmi vaadata. Vähe sellest, kodune telekas jätkab filmi näitamist täpselt sellest kohast, kus sa autoga garaaži jõudes pooleli jäid.

Mercedes Benz mõõdab rooliratta kaudu su pulssi ja muid kriitilisi kehanäitajaid ning kui sa näiteks puhkust peaksid vajama, annab auto sulle sellest teada.

Honda on koostöös Apple Car rakendusega töötanud välja probleemivaba tankimise: sõidad bensukasse, valid autost väljumata displeil kütte liigi ja koguse ning vajutad nuppu.

Maksmine toimub otse krediitkaardilt, ei mingit käte bensiiniseks tegemist. “See tuleb kuude, mitte aastate pärast,” teatab Honda müügiesindaja. “AI pole tulevik, vaid olevik,” teatab loosung kõrvalasuva boksi seinal.”

Loe Tele2 blogist, milliste imevidinatega Mihkel Raud CESil veel kokku puutus: https://tele2.ee/blogi/raudvara/ces-3.

Las Vegases toimus 5.-8. jaanuarini maailma suurim tarbeelektroonikamess CES 2017, kus osales üle 3800 firma. Mullu külastas CESi 177 000 inimest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755